Zvočna dela so jih z nežnimi in igrivimi toni ter prisrčnimi zgodbami umirila in popeljala v domišljijski svet, kjer ti ni treba hiteti, te nihče ne priganja, ti ni dolgčas in nisi sam. To so nam tudi sporočili s svojim veseljem, sodelovanjem in medsebojnim igranjem ter prepevanjem. Skupaj z vzgojiteljicami so ustvarili pester kolaž prijateljstva, veselja in odkritja, kako dragoceni smo drug drugemu, kadar se skupaj umirimo in pozorno prisluhnemo, zgodbi, drug drugemu in samemu sebi.

Na Festivalu duševnega zdravja predstavljamo razstavo otroških del in globokih misli, ki so jih prispevale vzgojiteljice. V četrtek, 19. 5. med 10.00 – 19.00 na Gospodarskem razstavišču, pri stojnici Ministrstva za kulturo RS.

Foto: Projekt B-AIR
Foto: Projekt B-AIR

O projektu B-AIR

Sodelovanja na Festivalu duševnega zdravja je del triletnega projekta B-AIR, kjer devet partnerskih organizacij iz sedmih evropskih držav pod vodstvom Radia Slovenija raziskuje vlogo zvoka v razvoju človeka. Projekt B-AIR nastaja v tesnem sodelovanju umetnikov in uglednih mednarodnih strokovnjakov s področja razvojne psihologije, nevrofiziologije, nevropsihologije, psihoakustike, muzikoterapije, glasbene pedagogike idr. Cilj projekta je ustvarjanje zvočne umetnosti za dojenčke, malčke in ranljive skupine. Projekt je finančno podprt v okviru programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.