Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Ob osmih Miro Haček: Državi zmanjkuje časa, politika pa si ga izdatno jemlje

14.5.2024 9:46

Po dveh letih mandata aktualne sestave državnega zbora se zdi, da državi in državljanom zmanjkuje časa, podsistemi trpijo, problemi niso obravnavani, je v oddaji Ob osmih dejal politolog Miro Haček.

Napovedujemo V Zagorju ob Savi državno tekmovanje otroških pevskih zborov

14.5.2024 9:10

V Kulturni dom v Zagorju ob Savi se danes po šestih letih vrača državno tekmovanje otroških pevskih zborov Revija Zagorje.

Dirka po Italiji Francoz Paret Peintre pokvaril pravljični pobeg Tratnika

14.5.2024 9:01

Jan Tratnik za herojsko predstavo na 10. etapi kolesarske Dirke po Italiji ni bil nagrajen z zmago. Po solovožnji skoraj 40 km ga je slabe tri km pred ciljem dolgega zaključnega klanca ujel poznejši zmagovalec Valentin Paret Peintre (Decathlon AG2R).

Oder Grško gledališče v Sirakuzah: V znamenju norosti

14.5.2024 8:55

V enem najslavnejših starogrških teatrov sveta – v Grškem gledališču v Sirakuzah na Siciliji – praznujejo 110 let od ponovnega začetka uprizoritev antične dramatike.

Vojna v Ukrajini Antony Blinken v Kijevu: Rusija mora plačati za obnovo Ukrajine

14.5.2024 8:39

Ameriški zunanji minister Antony Blinken je nenapovedano prispel na obisk v Kijev, kjer se je srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Blinken je dejal, da bo ameriška pomoč močno vplivala na boj proti ruski agresiji.

Napovedujemo Konec tedna v znamenju refoška

14.5.2024 8:38

Marezige bodo konec tedna gostile že 51. Praznik refoška in slovenske Istre, ki je namenjen vsem ljubiteljem refoška, kralja med rdečimi vini.

Referendumi 2024 Zadnji dan za vstop v kampanjo pred posvetovalnimi referendumi

14.5.2024 8:34

V kampanjo pred tremi posvetovalnimi referendumi, ki bodo sočasno z evropskimi volitvami, lahko stranke ter pravne in fizične osebe vstopijo še danes. Izteka se namreč rok, do katerega morajo organizatorji kampanje odpreti posebne transakcijske račune.

Azija z Oceanijo Obsojen žvižgač, ki je delil dokumente, ki so razkrili avstralske vojne zločine v Afganistanu

14.5.2024 8:06

Nekdanji odvetnik v avstralski vojski David McBride, ki je kot žvižgač pripeljal do razkritja avstralskih vojnih zločinov v Afganistanu, je bil obsojen na pet let in osem mesecev zaporne kazni.

Avtomobilnost Velikoprostorec za tiste, ki se radi prevažajo udobno

14.5.2024 8:04

Mercedes-Benz je v Slovenijo pripeljal prenovljeni velikoprostorec razred V. V Sloveniji jih je bilo do zdaj prodanih že skoraj 1200.

Liga NHL Ničuškin suspendiran za pol leta, Colorado pa doživel polom z Dallasom

14.5.2024 8:00

Prvi golgeter končnice Valerij Ničuškin je padel na testu za droge, s čimer je kršil pogoje rehabilitacijskega programa, zaradi česar je suspendiran za vsaj pol leta. Njegov Colorado je bil nato doma nemočen proti Dallasu (1:5), ki je povedel s 3:1.

Gospodarstvo Mrak: Dosedanja priprava reform je bila notranje nedosledna in fiskalno nevzdržna

14.5.2024 7:49

Ekonomist Mojmir Mrak opozarja, da so se razmere v Sloveniji na kritičnih področjih konkurenčnosti lani in letos še poslabšale. Načrt za okrevanje in odpornost pa je po njegovem mnenju izgubljena priložnost za resno reševanje problema konkurenčnosti.

Gledamo Izzivalci

14.5.2024 7:46

Kljub občasnemu spogledovanju z grozljivko je italijanski mojster Luca Guadagnino v prvi vrsti kronist koprnenja in erotičnega poželenja. V ta predalček sodi tudi teniška melodrama Izzivalci, ki pa je kljub estetski dovršenosti na trenutke površen film.

Napovedujemo Masayah bo junija nastopila v Cvetličarni

14.5.2024 7:26

Masayah, ki je samo eno leto nazaj prestopila mejo od primorske nadarjene raperke do slovenske hiphop in R'n'B senzacije, bo 8. junija nastopila v Cvetličarni.

Vojna v Gazi Katarski premier: "Mislim, da Izrael sploh ne razmišlja o premirju kot možnosti."

14.5.2024 7:25

Združeni narodi so sporočili, da je bil na jugu Gaze ubit eden od njihovih mednarodnih zaposlenih, še en pa je bil ranjen, ko sta bila v vozilu ZN-a na poti v bolnišnico. Izrael pravi, da je bilo vozilo napadeno na "aktivnem območju spopadov".

Preberite tudi Malovrh v razpravi o sprejemu Palestine v ZN poudaril pravico narodov do samoodločbe

14.5.2024 7:17

Slovenski veleposlanik pri ZN-u Boštjan Malovrh je v ponedeljek v nadaljevanju izrednega zasedanja Generalne skupščine ZN-a o Palestini, ki se je začelo prejšnji teden, poudaril pomen samoodločbe narodov in dialoga.

V imenu narave Jamske živali so v Sloveniji dobro raziskane

14.5.2024 6:40

Speleobiolog dr. Slavko Polak, muzejski kustos v Notranjskem muzeju Postojna, svoje poklicno delo rad opiše kot sanjsko.

Prva liga Matjaž Rozman: Krznar je gospod, Iličić profesor, Oblak najboljši na svetu

14.5.2024 6:37

Pred štirimi leti nepričakovano, tokrat s prevlado v celi sezoni. Celje je drugič nogometni prvak, kar je razvnelo občinstvo. "Pred leti smo bili vajeni igrati pred skoraj praznim stadionom, zdaj lahko uživamo ob visoki podpori," pravi Matjaž Rozman.

Jadranska liga Crvena zvezda dobila napeto uvodno tekmo finala

13.5.2024 23:19

Košarkarji Crvene zvezde so na prvi tekmi finala Lige ABA premagali košarkarje Partizana s 85:82. Obračun večnih beograjskih tekmecev si je v dvorani Aleksandra Nikolića ogledalo 7463 gledalcev. 

Špansko nogometno prvenstvo Yamal in Raphinha popeljala Barcelono na drugo mesto

13.5.2024 23:05

Nogometaši Barcelone so na zadnji tekmi 35. kroga španskega prvenstva premagali Real Sociedad z 2:0 in se znova zavihteli na drugo mesto. Katalonci imajo točko več od Girone, ki je le remizirala z Alavesom (2:2).

Slovenija Vesel meni, da ga bo podprla cela koalicija. Pripravljen tudi na pogovore z desno stranjo politike.

13.5.2024 22:57

Tomaž Vesel je prepričan o svoji kandidaturi za evropskega komisarja. Pripravljen se je sestati z vsemi stranmi, saj verjame v profesionalnost slovenske politike, je dejal v oddaji Marcel.

S. in J. Amerika Nekdanji odvetnik Cohen na sojenju priznal, da je lagal za Trumpa

13.5.2024 21:51

Nekdanji odvetnik Donalda Trumpa in glavna priča tožilstva v zgodovinskem kazenskem procesu proti nekdanjemu predsedniku ZDA Michael Cohen je na klopi za priče povedal, da je za nekdanjega šefa redno lagal in grozil s tožbami, za kar je bil pohvaljen.

Citat Francis Ford Coppola

13.5.2024 21:28

Mislim, da ni dobrega umetnika, ki ne bi podvomil o svojem delu.

Evropa Erdogan ob obisku Micotakisa v Ankari: Med Turčijo in Grčijo ni nobenih nerešljivih težav

13.5.2024 21:16

Turški predsednik Tayyip Erdogan je grškemu premierju Kiriakosu Micotakisu med obiskom v Ankari dejal, da med državama, ki sta zaveznici v Natu, sicer pa zgodovinski sovražnici, ni "nobenih nerešljivih težav".

Slovenija SDS: Vlada in ministrstvo nista sposobna zagotoviti izvajanja zakona o dolgotrajni oskrbi

13.5.2024 20:38

Poslanska skupina SDS je vložila zahtevo za sklic izredne seje DZ-ja, na kateri bodo obravnavali predlog sklepa s pozivom vladi za takojšnjo odpravo pomanjkljivosti zakona o dolgotrajni oskrbi.

Stran 5 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov