Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Slovenija Nevladniki: Prezgodnje smrti in brezdomstvo izbrisanih zaradi odlašanja pri ureditvi statusa

15.5.2024 15:26

Odlašanje z ureditvijo statusa izbrisanih je vzrok za prezgodnje smrti in brezdomstvo izbrisanih, saj nekateri od njih po več kot 32 letih od izbrisa še vedno nimajo urejenega statusa, so opozorili predstavniki nevladnih organizacij.

Evropa Slovaški premier Robert Fico po poskusu atentata življenjsko ogrožen. Osumljenec prijet.

15.5.2024 15:22

Pred kulturnim centrom v mestu Handlova, kjer se je na seji zbrala vlada, je bil ustreljen slovaški predsednik vlade Robert Fico. 59-letnega politika so odpeljali v bolnišnico v Bansko Bystrico, kjer prestaja operacijo. Osumljenca so prijeli.

Glasba Baby Lasagna svoj prvi samostojni koncert razprodal v pičlih štirih minutah in pol

15.5.2024 14:56

Hrvaški evrovizijski predstavnik Marko Purišić alias Baby Lasagna že žanje sadove svojega evrovizijskega uspeha – njegov prvi samostojni koncert na stadionu Šalata, ki ga načrtuje za 12. september, je bil razprodan v zgolj štirih minutah in pol.

Napovedujemo V Zasavje prihajajo 22. Rdeči revirji z žanrskim konglomeratom predstav

15.5.2024 14:49

V Zasavju je že vse pripravljeno za 22. mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti Rdeči revirji, ki ga je leta 2002 v Hrastniku osnoval priznani plesalec in koreograf Branko Potočan.

Evropa EU poziva Gruzijo, naj umakne sporni zakon o "zunanjih agentih"

15.5.2024 14:48

Unija in zveza Nato sta posvarili Gruzijo, da se z zakonom o tujem vplivu oddaljuje od njiju. Gruzijska predsednica Salome Zurabišvili naj bi na zakon vložila veto, vendar vladajoča stranka Gruzijske sanje vztraja, da ima dovolj glasov za preglasovanje.

Napovedujemo Na Ljubljanskem gradu razstava klobukov Ane Lazovski

15.5.2024 14:42

V Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu odpirajo razstavo Ane Lazovski z naslovom Čarobnost klobučarstva.

Slovenija Enota Air Tractorjev je operativna in pripravljena na gašenje iz zraka

15.5.2024 14:33

Enota za gašenje iz zraka, opremljena z zrakoplovoma Air Tractor, je operativna in bo lahko ob podpori španskih pilotov, vojske in policije gasila iz zraka, je v izjavi za javnost zagotovil generalni direktor uprave za zaščito in varovanje Leon Behin.

Gospodarstvo Banka Slovenije: Gibanja v prvem četrtletju ohranjajo solidne gospodarske obete za celo leto

15.5.2024 14:25

Gospodarska dejavnost v Sloveniji je v začetku leta po oceni Banke Slovenije ostala razmeroma ugodna, podatki o gibanju BDP-ja v prvem letošnjem četrtletju, ki jih je objavil statistični urad, pa ohranjajo solidne gospodarske obete tudi za celotno 2024.

Gospodarstvo Bolgarski Black Peak Capital napovedal dodatnih 30 milijonov evrov naložb v slovenska podjetja

15.5.2024 14:21

Bolgarski naložbeni sklad Black Peak Capital je po lanski večmilijonski naložbi v ljubljansko biotehnološko podjetje Geneplanet napovedal dodatnih 30 milijonov evrov naložb v slovenska mala in srednje velika podjetja.

Dediščina Pred dnevom muzejev ministrstvo predstavilo dopolnjeno nacionalno strategijo na tem področju

15.5.2024 14:16

Ministrstvo za kulturo je pred mednarodnim dnevom muzejev objavilo novo nacionalno strategijo za muzeje in galerije za obdobje 2024–2028. Z njim želijo omogočiti, da bo delovanje teh ustanov prilagojeno sodobnosti.

Slovenija Dijaške in študentske vozovnice bodo veljavne tudi poleti

15.5.2024 14:10

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo bo podaljšalo veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente, in sicer do 31. avgusta letos. Vozovnice se bodo podaljšale samodejno.

Napovedujemo Mojstri kungfuja znova v Ljubljani

15.5.2024 13:56

V sklopu evropske turneje se 18. maja v Ljubljano, natančneje v Halo Tivoli, po šestih letih vračajo mojstri borilnih veščin in menihi svetovno znanega templja Shaolin.

Slovenija Pirc Musar: Na družbenih omrežjih je nasilje postalo vsebina sprevrženega zabavljaštva

15.5.2024 13:41

Na Brdu pri Kranju v okviru tretjega predsedničinega foruma, posvečenega krepitvi kulture mirnega sobivanja in strateškim ukrepom za preprečevanje nasilja, je predsednica Nataša Pirc Musar dejala: "Skrajni čas je za ukrepanje."

Napovedujemo Ljubljanski Balet s predstavo Giselle v tržaškem gledališču Verdi

15.5.2024 13:16

Ljubljanski Balet s predstavo Giselle gostuje v gledališču Verdi v Trstu. Torkovi premierni predstavitvi romantičnega baleta španskega koreografa Joseja Carlosa Martineza bo do nedelje sledilo še pet ponovitev.

Evrovizija Izrael potrdil, da je organizirano "spodbujal h glasovanju", pritožbe proti EBU-ju se širijo

15.5.2024 12:58

Dogajanje na letošnji Evroviziji še vedno razburja. Nizozemska javna televizija vztraja, da je izraelsko delegacijo organizatorjem dvakrat prijavila zaradi neprimernega vedenja, a se ni nič zgodilo. Izrael je medtem potrdil organizirano zbiranje glasov.

Preostali športi Visoka voda premešala spored EP-ja; prva naslova Švicarki in Čehu

15.5.2024 12:45

Organizatorji evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so zaradi hidrološke napovedi, ki za prihodnje dni predvideva precej zvišano gladino reke Save, spremenili urnik tekmovanj. Prvi dan so se medalje delile v sprinterskem krosu.

Slovenija ZPM Ljubljana Moste - Polje odslej nosi ime po svoji dolgoletni predsednici Aniti Ogulin

15.5.2024 12:27

Humanitarna organizacija Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste - Polje se je v čast dolgoletni predsednici preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM. Kot poudarjajo, preimenovanje v ničemer ne spreminja njihove organiziranosti in dejavnosti.

Evropa Irska bo Palestino priznala do konca meseca

15.5.2024 12:19

Irska bo Palestino priznala do konca meseca, je danes dejal podpredsednik vlade v Dublinu Micheal Martin in kot možen datum priznanja omenil 21. maj.

Svetovni pokal v alpskem smučanju Rehabilitacija Klineta po hudi poškodbi po dveh letih še ni končana

15.5.2024 12:16

Alpski smučar Boštjan Kline je pred 25 meseci grdo padel na treningu. Okrevanja po kompliciranem zlomu desne goleni 33-letni specialist za hitre discipline še ni končal.

Knjige "Izjava Gabriele Babnik Ouattara ne drži. Založba vztraja, da so bile kršene avtorske pravice."

15.5.2024 12:03

Založba Mladinska knjiga in avtorica Malina Schmidt Snoj zavračata trditev Gabriele Babnik Ouattara, da so skupaj prišli do sklepa, da v njeni knjigi Za angele, da jim ne bo dolgčas ni očitanega ji prepisovanja iz knjige Samo en ples.

Znani Antony Blinken med obiskom Kijeva v spodbudo vojakom poprijel za kitaro

15.5.2024 11:49

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je med obiskom Kijeva pokazal tudi svojo muzikalično plat in podporo Ukrajini izrazil skozi glasbo: v nekem baru v Kijevu je namreč vzel v roke kitaro in skupaj z domačo zasedbo zaigral Rockin' in the Free World.

Azija z Oceanijo Protestniki v Novi Kaledoniji nočejo novih francoskih volivcev

15.5.2024 11:45

V Novi Kaledoniji so izbruhnili nemiri, potem ko je francoski parlament potrdil spremembe volilnih pravil na otočju v Tihem oceanu, s čimer bo volilno pravico na tem čezmorskem ozemlju dobilo na tisoče francoskih volivcev.

Avtomobilnost Ko gorivo plačaš kar iz avta

15.5.2024 11:31

V Avtomobilnosti smo naredili prve kilometre z novim škoda kodiaqom, ki je tehnično podoben superbu, zato smo tokrat pogledali malo bolj podrobno, kaj novega prinaša.

Športni SOS Slovensko kolesarstvo ob bok velesilam

15.5.2024 11:30

V zadnjem desetletju se le tri države ponašajo z vsaj tremi kolesarji, ki so dobili etape na vseh tritedenskih dirkah. Primož Roglič, Matej Mohorič in Tadej Pogačar so Slovenijo postavili ob bok Italiji in Avstraliji.

Stran 2 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov