Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Afrika Po umiku prepovedi pomoči tihotapcem več migrantov odhaja iz Nigra, a jih manj doseže Evropo

8.6.2024 11:33

Po razveljavitvi zakona o kriminalizaciji sodelovanja pri tihotapljenju ljudi se je število migrantov, ki zapuščajo Niger, močno povečalo, kar pa se za zdaj ne odraža v številu prihodov migrantov prek Sredozemskega morja v Evropo.

Knjige Dušan Merc: "Če ne bi imeli Primoža Trubarja, potem nas tudi danes ne bi bilo"

8.6.2024 11:28

Danes obeležujemo dan Primoža Trubarja, utemeljitelja knjižne slovenščine, ki je leta 1550 izdal Katekizem, prvo knjigo v slovenščini. Ob Trubarjevem dnevu bodo po Sloveniji potekale tudi številne kulturne prireditve.

Okolje Padavine se poslavljajo, nedelja bo deloma sončna

8.6.2024 11:18

Po napovedih agencije za okolje bodo padavine zvečer povsod ponehale, ponoči se bo delno razjasnilo. V nedeljo bo deloma sončno, občasno bo na nebu povečana koprenasta oblačnost. V ozračju bo tudi nekaj puščavskega prahu.

Atletika Šutej ne bo branila brona s prejšnjega evropskega prvenstva

8.6.2024 11:16

Tina Šutej je dan po zmagoslavju Kristjana Čeha drugi dan evropskega prvenstva v atletiki v Rimu odpovedala nastop v kvalifikacijah v skoku s palico, so sporočili iz slovenske reprezentance.

Ah, ta leta Ah, ta leta: Po svetu

8.6.2024 11:09

Potovanja nam ponujajo odmik od vsakodnevnega ritma življenja, širijo nam pogled na svet, pomagajo pri razumevanju sebe in drugih. So vrata v drugačne svetove, nove zgodbe in neponovljive izkušnje.

Ture avanture Prenovljeni Grad Podčetrtek avgusta odpira svoja vrata

8.6.2024 10:18

Avgusta bo Občina Podčetrtek odprla prenovljeni Grad Podčetrtek. Po prenovi, vredni 2,5 milijona evrov, bo grad ponujal prizorišče za poroke in prireditve, gostinsko ponudbo in muzejsko zbirko.

Evropa Napadalec na dansko premierko ostaja v priporu, napad naj ne bi bil politično motiviran

8.6.2024 10:09

Na sodišču so zaslišali moškega, ki je v petek zvečer v Københavnu napadel dansko premierko Mette Frederiksen, ki ni bila huje poškodovana, je pa utrpela lažjo poškodbo vratu. 39-letnik bo ostal v priporu do 20. junija.

Gospodarstvo Hotel Habakuk pod Pohorjem ima novega lastnika

8.6.2024 9:46

Napoved, da se bodo Rusi postopoma povsem umaknili iz Maribora, se je po poročanju Večera uresničila. Hotel Habakuk pod Pohorjem ima namreč novega lastnika in novega upravljavca.

Odbojka Japonci pretrd oreh za slovenske odbojkarje v Fukuoki

8.6.2024 9:46

Slovenska odbojkarska reprezentanca je doživela prvi poraz v letošnji Ligi narodov. Na drugem turnirju tekmovanja v Fukuoki je s 3:1 v nizih klonila pred gostiteljico Japonsko.

Glasba Eminem po skoraj dveh desetletjih spet na vrhu britanske lestvice s samostojno skladbo

8.6.2024 9:40

Eminem je s skladbo Houdini ta teden dosegel svoj enajsti singel na prvem mestu uradne britanske lestvice. Skladba novega albuma The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) je reperjeva prva uspešnica na vrhu lestvice po Godzilli leta 2002.

S. in J. Amerika Umrl ameriški astronavt William Anders, ki je posnel znamenito fotografijo Zemlje

8.6.2024 9:29

V nesreči manjšega letala na zahodu ZDA je umrl upokojeni astronavt William Andres, ki je bil eden od prvih treh ljudi, ki so obkrožili Luno med Nasino misijo Apollo 8 leta 1968, med katero je posnel znamenito fotografijo Earthrise.

EP v nogometu 2024 Stožice po uvodnem šoku lažje zadihale po golu Šporarja

8.6.2024 9:15

Slovenski nogometaši so priprave na evropsko prvenstvo, ki se začenja čez slab teden, končali z remijem proti Bolgariji (1:1). Bolgari so povedli že v 4. minuti, Slovenci pa so izenačili deset minut pozneje.

Kolesarstvo Roglič suvereno osvojil še kraljevsko etapo

8.6.2024 8:58

Primož Roglič je na kraljevski etapi v svojem slogu ubranil in še utrdil lastništvo rumene majice na 76. Dirki po Dofineji. Druga zaporedna zmaga s silovitim sprintom navkreber na ciljnem vzponu ekstra kategorije. "Rogla" je pripravljen za Tour!

Glasba Zarjavele trobente: Franc in Liza iz cirkusa Qualabladala

8.6.2024 8:44

Člana skupine Kongres sta neke poletne noči napisala nostalgično in pretresljivo zgodbo o žirafah, opicah in tigrih. O Francu in Lizi iz cirkusa Qualabladala.

Vojna v Gazi Izraelska vojska med operacijo v Gazi rešila štiri talce. V Nuseiratu ubitih 210 Palestincev.

8.6.2024 8:40

Izraelske sile so v osrednji Gazi rešile štiri talce, tri moške in eno žensko, ki so bili ugrabljeni med napadom palestinskega gibanja Hamas na glasbeni festival 7. oktobra lani. V izraelskih napadih na tem območju je bilo ubitih več kot 210 Palestincev.

Zdravje Manj prijav domnevnih kršitev zaradi zdravniške stavke

8.6.2024 8:27

Število prejetih prijav domnevnih kršitev, povezanih s stavko zdravnikov, se je v zadnjem mesecu občutno zmanjšalo, so pojasnili na zdravstvenem inšpektoratu.

Evropsko prvenstvo v atletiki Čeh: Ob zadnjem metu mi je ploskal ves stadion

8.6.2024 7:45

"Danes je bil najdaljši met 68 metrov, to je bilo dovolj za zmago, tako da sem res zadovoljen s tekmo," je po zmagi na evropskem atletskem prvenstvu dejal novopečeni evropski prvak Kristjan Čeh.

Knjige "Hiphop je povezal turbofolk in rokenrol"

8.6.2024 7:33

"Iz knjige boste med drugim izvedeli, zakaj je turbofolk kot mravljinčar ali kakšen drug naravni pojav," je o raziskavi Irene Šentevske dejal Rambo Amadeus; močno jo bralcem in strokovni javnosti priporoča tudi skupina Laibach.

Evropske volitve 2024 V Italiji za pot na volitve posebni popusti za vozovnice

8.6.2024 7:23

V Italiji se začenjajo evropske volitve, ki se bodo nadaljevale še jutri. Pri zahodnih sosedih bodo napolnili več kot desetino mest evropskega parlamenta, pričakujejo pa podobno volilno udeležbo kot pred petimi leti, ko se je ustavila pod 55 odstotki.

Evropske volitve 2024 Od začetka volilnega molka do 16. ure danes 52 prijav domnevnih kršitev

8.6.2024 6:30

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je po kampanji pred evropskimi volitvami in posvetovalnimi referendumi začel v petek opolnoči, do danes do 16. ure prejela 52 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Noč zmaja Ko si na dnu, se moraš pobrati. Kaj pa, ko si na vrhu?

8.6.2024 6:25

Ko si na dnu, vsaj veš, da moraš gor. Kaj pa, ko si na vrhu? Goran Dragić v zadnji epizodi podkasta Goran odkrito o tem, kako se je po osvojenem evropskem prvenstvu znašel v osebni stiski. Spregovori pa tudi o vzgoji otrok.

Vizualna umetnost V polmraku slike zasvetijo drugače ali kako razstavljati in brati dela Zmaga Jeraja?

8.6.2024 6:13

Ko je Zmago Jeraj premišljeval o primernem načinu prezentiranja svojih slik, si jih je zamišljal v "slabše osvetljenih prostorih, kjer jih je treba kar najti". Temu so prisluhnili v MGLC-ju, kjer njegova dela predstavljajo na še neviden način.

Mediabus - Kultura Prvi del potopisne oddaje Z vetrom na poti – sobota ob 21.00 na TV SLO 1

8.6.2024 5:30

Wouter se za trideset dni poslovi od žene in sinčka ter vzame pot pod kolo. Z vetrom hiti proti Nizozemski, kolesari čez naravni rezervat Kalmthoutse Heide in pristane v Leerdamu, kjer izdelujejo znani sir.

EP v nogometu 2024 Islandska zaušnica Angležem na Wembleyju

7.6.2024 22:43

Angleži, nasprotniki Slovenije na bližajočem se evropskem nogometnem prvenstvu, so na Wembleyju izgubili pripravljalno tekmo proti Islandiji. Mož odločitve je bil Jón Dagur Thorsteinsson.

Stran 4 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov