Športnica na enem od preteklih turnirjev I Feel Slovenia Open Thermana Laško. Foto: ZŠIS-SPK
Športnica na enem od preteklih turnirjev I Feel Slovenia Open Thermana Laško. Foto: ZŠIS-SPK

V prihajajočih dneh se bo v kraju Laško odvijal eden od največjih parašportnih dogodkov na svetu – turnir I Feel Slovenia Open Thermana Laško. Športna dvorana Tri lilije, ki je nedavno doživela prenovo, bo gostila izjemno tekmovanje, na katerem se bo predstavila svetovna elita paranamiznih tenisačev.

Letošnji turnir bo zabeležil izjemen mejnik, saj se bo na njem pomerilo rekordnih 273 športnic in športnikov iz kar 45 držav. Med njimi ne bo manjkalo niti slovenske domače reprezentance, ki jo bodo zastopali izkušeni in talentirani igralci, kot so Luka Trtnik, Karin Praček in Barbara Meglič ter mnogi drugi. To bo priložnost, da navijači podprejo svoje favorite ter uživajo v vrhunskem namiznem tenisu.

Gorazd Vecko, športni direktor turnirja, je izpostavil pomen tega dogodka, ki bo igralcem omogočil pridobivanje pomembnih točk za prihajajoče paralimpijske igre. Turnir v Laškem je eden redkih na svetu s faktorjem 40, kar pomeni, da prinaša bogatejši izplen točk za vse tekmovalce, ki ciljajo na najvišje stopničke v Parizu.

Parašport se v Laškem razvija in raste, kar je opazno tudi po kvaliteti tekmovalcev in organizaciji dogodkov. Impozanten razvoj parašporta v zadnjih letih je pripomogel k temu, da je turnir postal eden od najbolj prestižnih dogodkov na svetovni parašportni sceni.

Poleg športnega dogajanja bo Laško v času turnirja gostilo tudi spremljevalne prireditve in aktivnosti za obiskovalce ter navijače. Obnovljena športna dvorana bo omogočila udobno in prijetno doživetje za vse obiskovalce, vključno z invalidi, saj je dostopna in prilagojena njihovim potrebam.