Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Kajak-kanu, svetovni pokal: slalom na divjih vodah, kajakaški kros, prenos iz Prage

Zadnje

Znani Sean Kingston zaradi kraje in goljufije pristal v zaporu

4.6.2024 17:02

Glasbenik Sean Kingston je po aretaciji maja zdaj le prispel v zapor na Floridi, tudi njegovo mamo so že aretirali. Obtožena sta tudi kraje identitete, nakita, avtomobila in pohištva. Skupno naj bi šlo za milijon dolarjev vredno goljufijo.

Odštevanje do EP-ja Vrnitev mojstra Iličića prinesla zmago nad Armenci

4.6.2024 16:27

Slovenska nogometna reprezentanca je na predzadnji tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčiji premagala Armenijo z 2:1. Med strelce sta se vpisala Jan Mlakar in Josip Iličić.

Atletika Slovenci gredo v Rim po vsaj eno medaljo in pet finalov

4.6.2024 15:51

Cilj za zdaj še 23-članske slovenske odprave na evropskem prvenstvu v atletiki v Rimu od 7. do 12. junija je najmanj ena medalja. Kristjan Čeh bo branil srebro, bronasta s prejšnjega EP-ja Tina Šutej pa še ne ve, ali bo nastopila. Prenosi na TV SLO 2.

Referendumi 2024 Avtorji predloga o evtanaziji: Glas za je tudi glas za demokratično državo

4.6.2024 15:48

Soavtorji predloga zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja v sklepnem delu kampanje pred referendumom ocenjujejo, da so volivci v obdobju razprav slišali dovolj argumentov obeh strani, zdaj pa je čas, da z oddajo glasu sporočijo svojo voljo.

Evropske volitve 2024 SDS: Če se le da, glasujte v nedeljo. Gibanje Svoboda: Janša želi zasejati dvom o volitvah.

4.6.2024 15:37

Predsednik SDS-a Janez Janša dvomi o varovanju glasovnic, oddanih na predčasnih volitvah, zato volivce poziva, naj, če je le mogoče, glasujejo v nedeljo. DVK sporoča, da bo storil vse za varnost predčasnega glasovanja na najvišji ravni.

Odbojka Štiri zmage na Japonskem bi prinesle sproščeno igro v Stožicah

4.6.2024 15:32

Slovenski odbojkarji bodo v sredo začeli nastope na drugem turnirju Lige narodov v Fukuoki, kjer si lahko že pred tekmami v Ljubljani zagotovijo vozovnico za olimpijske igre. Tekmice bodo Turčija, Brazilija, Japonska in Bolgarija.

Zvok časa Pred 40 leti glasbeno sceno zatresel album Born in the U.S.A.

4.6.2024 15:11

4. junija 1984 je izšel sedmi album Brucea Springsteena Born in the U.S.A, ki velja za eno najuspešnejših plošč The Bossa. Naslovna pesem je pogosto razumljena kot domoljubna, a je tema nepravično obravnavanje vojnih veteranov po vrnitvi iz Vietnama.

Gospodarstvo Češko-slovaški lastniki v prenovo proizvodnje in skladišč Palome vložili 138 milijonov evrov

4.6.2024 14:54

Naložba v najsodobnejše tehnologije tovarne Paloma znaša približno 138 milijonov evrov. Vlaganj češko-slovaških lastnikov v Palomo še ni konec, prihodnje leto napovedujejo zagon 11 milijonov evrov vredne proizvodne linije za izdelavo robčkov v škatlah.

Zdravje Slovenija po številu vstavitev aortnih zaklopk le z majhnim rezom druga v EU-ju na milijon ljudi

4.6.2024 14:48

Slovenija je po številu vstavitev aortnih zaklopk brez odpiranja prsnega koša druga v EU-ju na milijon prebivalcev, kar kaže na odlično oskrbo bolnikov, so predstavniki UKCL-ja poudarili na novinarski konferenci o sodelovanju pri prebojni študiji.

Dediščina V kletnih prostorih palače Farnese: med morskimi bitji in akrobati antičnega Rima

4.6.2024 14:25

V Rimu so po delno zaključeni obnovi prostorov prvič za javnost odprli mozaike, ki so se v Palazzo Farnese ohranili iz antičnih časov. Gre za črno-bela mozaika – eden predstavlja ribe in druga morska bitja, na drugem so akrobati na konjih.

Evropa Poplave na jugu Nemčije zahtevale še peto smrtno žrtev, pod vodo tudi jug Poljske

4.6.2024 14:22

Po obilnem deževju, ki je jug Nemčije zajelo v preteklih dneh, razmere ostajajo resne, saj je gladina rek še vedno visoka. Pod vodo so tudi številni kraji na Poljskem.

Gospodarstvo Sodišče začelo stečaj nad Gratelom

4.6.2024 14:01

Okrožno sodišče v Ljubljani je začelo stečaj nad družbo Gratel, ki je del sistema podjetij poslovneža Jurija Krča in je 1,68-odstotni lastnik telekomunikacijskega operaterja T-2. Predlog za začetek stečaja je podal Slovenski državni holding (SDH).

Črna kronika Zaradi preprodaje mamil na področju Celja in Ljubljane ovadenih trinajst osumljencev

4.6.2024 13:59

Celjski kriminalisti so konec prejšnjega tedna zaključili obsežno kriminalistično preiskavo glede trgovanja z mamili. Deset osumljencev so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je devetim odredil pripor.

Ljubljana Dolge vrste na upravni enoti v Ljubljani, kjer odslej stranke sprejemajo le brez naročanja

4.6.2024 13:39

Potem ko je Upravna enota Ljubljana zaradi stavke že skrajšala uradne ure in zaprla krajevne urade, so od ponedeljka odpovedani tudi vsi naročeni termini. Stranke se lahko med uradnimi urami oglasijo na upravni enoti in počakajo, da pridejo na vrsto.

Gospodarstvo Zavarovalnica Triglav bo izplačala dividende v vrednosti 1,75 evra bruto na delnico

4.6.2024 13:34

Delničarji Zavarovalnice Triglav na čelu z državnima SDH-jem in Zpizom so na skupščini potrdili predlog vodstva glede izplačila dividend. Največja zavarovalnica v državi bo za izplačilo dobička namenila 39,8 milijona evrov oz. 1,75 evra bruto na delnico.

Zanimivosti Med imeni še vedno kraljujeta Marija in Franc, med priimki pa Novak

4.6.2024 13:31

V Sloveniji se je število imen in priimkov spet povečalo. Na začetku leta smo imeli prebivalci več kot 62.000 različnih imen in skoraj 139.000 različnih priimkov. Med najpogostejšimi ni sprememb, na vrhu ostajata imeni Marija in Franc, med priimki Novak.

Ljubljana V ljubljanskem Miklošičevem parku so se močno namnožili glodavci. Napovedana je deratizacija.

4.6.2024 12:59

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano bo zaradi namnožitve glodavcev v ljubljanskem Miklošičevem parku izvedel deratizacijo.

Knjige Nagrada vilenica v roke Miljenka Jergovića, "kronista grozljivih preteklih časov, pa tudi lepega"

4.6.2024 12:54

Ob razgrnitvi programa letošnjega Festivala Vilenica so razglasili tudi dobitnika letošnje istoimenske nagrade: to je bosansko-hrvaški pisatelj, esejist in novinar Miljenko Jergović. Slovenski avtor v središču festivala bo Dušan Šarotar.

Tenis Dva razloga za veselje Jannika Sinnerja

4.6.2024 12:46

Nova številka ena svetovnega tenisa Jannik Sinner je v prvem četrtfinalu moškega turnirja v Rolandu Garrosu s 6:2, 6:4, 7:6 izločil Grigorja Dimitrova. Njegov nasprotnik v polfinalu bo Carlos Alcaraz, ki je Stefanosa Cicipasa premagal s 6:3, 7:6 (3), 6:4.

Znanost in tehnologija Kitajska sonda s prvimi vzorci Lune se vrača na Zemljo

4.6.2024 12:46

Eden od modulov kitajske lunarne sonde Čang'e 6, ki je v nedeljo pristala na oddaljeni strani Lune, je pridobil prve vzorce in se podal na pot nazaj k Zemlji.

Gospodarstvo Aprila skokovita rast uvoza in izvoza, predvsem zaradi farmacevtske industrije

4.6.2024 12:37

Vrednost blagovne menjave je aprila medletno skokovito narasla. Izvoz je bil vrednostno za 48,8 odstotka večji kot aprila lani, uvoz pa za 33,8 odstotka. Menjava je narasla pri trgovanju z nečlanicami EU, predvsem s Švico, je sporočil statistični urad.

Nogomet Na Kodeljevem spomin na legendarnega Marka Elsnerja

4.6.2024 12:31

V četrtek bodo na stadionu na Kodeljevem v Ljubljani slavnostno odkrili spominsko ploščo Marka Elsnerja. V spomin na velikana slovenskega nogometa se bodo pomerili veterani Crvene zvezde in Slovana ter Olimpije.

Glasba Refrenom pesmi festivala Melodije morja in sonca bo letos mogoče prisluhniti že prej

4.6.2024 12:01

Vrstni red nastopajočih na festivalu Melodije morja in sonca je znan, letos pa se obeta več novosti. Med drugim se bodo že pred festivalom na posebni spletni strani glasbeniki predstavili, možno bo prisluhniti refrenom njihovih pesmi.

Glasba Koncert Nosil bom rdečo zvezdo v podporo Palestini in s klicem po takojšnji trajni prekinitvi ognja

4.6.2024 11:58

Koncert Svetlane Makarovič in gostov je potekal v podporo palestinskemu ljudstvu. Z različno glasbo so pokazali, da boj za svobodno Palestino ne pomeni boja proti judovskemu ljudstvu, ampak proti aktualnim izraelskim politikom.

Stran 16 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov