Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Ljubljana Ob prazniku Ljubljane župan Janković podelil najvišja občinska priznanja

9.5.2024 20:21

Mestna občina Ljubljana je s slavnostno sejo mestnega sveta na Ljubljanskem gradu zaznamovala svoj praznik. Naziv častna meščanka je dobila nekdanja generalna direktorica PTT Slovenije Julijana Žibert, častni meščan pa je postal arhitekt Janez Koželj.

Napovedujemo Traumer z gosti na gradu Mokrice

9.5.2024 20:16

11. maja bo grad Mokrice prvič gostil plesni dogodek, na katerem bodo obiskovalce zabavali Traumer, Kirik, Alex Ranero b2b Teo, Yakka b2b Pablo Panda

Slovenija Golob: Bolečina meje je Evropejce navdihovala za iskanje boljše prihodnosti

9.5.2024 20:02

"Verjamem, da smo bili ljudje ob meji tisti, ki smo se z največjim ponosom zavedali, kaj pomeni biti enakovreden član evropske skupnosti," je na osrednji slovesnosti ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU dejal premier Robert Golob.

Dediščina Prepletenost kultur neuvrščenih in davni spomini na Alžirijo: novi razstavi v SEM-u

9.5.2024 19:56

Slovenski etnološki muzej z novima razstavama zaznamuje 60. obletnico vzpostavitve Muzeja neevropskih kultur, prve jugoslovanske ustanove, namenjene zbiranju in razstavljanju izključno zunajevropskih etnoloških predmetov, in dediščine gibanja neuvrščenih.

Gospodarstvo ZDA so prehitele Kitajsko in postale najpomembnejši trgovinski partner Nemčije

9.5.2024 19:40

ZDA so prehitele Kitajsko in v prvem četrtletju letošnjega leta postale najpomembnejši trgovinski partner Nemčije, kažejo uradni podatki nemškega statističnega urada.

Napovedujemo Radio Študent praznuje 55 let

9.5.2024 19:03

Najstarejša evropska študentska radijska postaja Radio Študent (RŠ) v tem mesecu praznuje 55 let od ustanovitve. Obletnico bodo med drugim počastili danes v Kinu Šiška s koncertom štirih zvenečih imen aktualne domače glasbene scene.

Prva liga Šimundža: Evforija le na polnih tribunah, ne pa na igrišču

9.5.2024 18:57

Ljudski vrt bo v soboto poln. Mariborčani so najboljša ekipa spomladanskega dela Prve lige in z zmago nad Olimpijo se lahko zavihtijo na drugo mesto.

Slovenija Ustavno sodišče iz odločanja o noveli zakona o RTV-ju izločilo Čeferina in Kogovšek Šalamon

9.5.2024 18:51

Ustavno sodišče je iz odločanja o oceni ustavnosti novele zakona o RTV Slovenija izločilo ustavna sodnika Roka Čeferina in Nežo Kogovšek Šalamon. Predloga za izločitvi sta podala sama. Zahtevo za oceno ustavnosti zakona je decembra vložil državni svet.

Gospodarstvo Dan vlagateljev na NLB-ju: "Regijo, v kateri deluje NLB, vidimo kot regijo priložnosti"

9.5.2024 18:32

NLB je na dnevu vlagateljev NLB-ja predstavil novo strategijo skupine do konca leta 2030. Takrat želi ustvariti okoli 50 milijard evrov bilančne vsote, dve milijardi evrov prihodkov in milijardo dobička. Poudarili so tudi priložnosti jugovzhodne regije.

Evropske volitve 2024 Eickhout: Zaveznik evropskih Zelenih v Sloveniji je brez dvoma stranka Vesna

9.5.2024 18:15

Vodilni kandidat evropskih Zelenih Bas Eickhout je ob obisku Ljubljane poudaril, da je njihov zaveznik v Sloveniji nedvomno stranka Vesna. Glede stranke Zeleni Slovenije je dejal, da razen barve v njihovem imenu pri njih ne prepoznava zelene politike.

Preberite tudi Novi varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano je Branko Ravnik

9.5.2024 18:11

Vlada je za novega varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano za pet let imenovala Branka Ravnika, ki bo naloge prevzel v sredo. Ministrstvo za kmetijstvo je novega varuha iskalo, potem ko je konec leta 2023 potekel mandat Igorju Hrovatiču.

Film in TV Tik pred odprtjem se največjemu filmskemu festivalu napoveduje stavka samozaposlenih

9.5.2024 17:56

Kolektiv, ki zastopa samostojne delavce na filmskih festivalih, je okvirno 200 prodajalcev, projekcijskih mojstrov in drugih pozval k stavki prihodnji teden v znak protesta proti negotovim delovnim razmeram. Bodo z vodstvom lahko sklenili dogovor?

Rokomet Slovenci v nehvaležnem položaju: v Winterthurju šteje le zmaga

9.5.2024 17:49

Slovenska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo izgubila proti Švici s 26:27 in jo v nedeljo na povratni tekmi čaka težko delo. Pri gostih sta blestela Manuel Zehnder (8 golov) in vratar Jannis Scheidiger (12 obramb).

Svetovni pokal v alpskem smučanju V viharju trenerskih sprememb odhaja tudi Klemen Bergant

9.5.2024 17:35

Po sedmih letih Klemen Bergant ni več trener najboljšega slovenskega alpskega smučarja Žana Kranjca, ki je v tem času dobil srebrno olimpijsko medaljo, v svetovnem pokalu pa 14-krat stopil na stopničke za zmagovalce, dvakrat je tudi zmagal.

Slovenija Letalstvo Slovenske vojske se je preoblikovalo v brigado

9.5.2024 17:24

V Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki je potekala slovesnost ob ustanovitvi 15. brigade vojaškega letalstva in zračne obrambe ter 9. bataljona zračne obrambe. Minister Šarec je v nagovoru poudaril nujnost nadaljnjega razvoja Slovenske vojske.

Film in TV Zlati lev za življenjsko delo avstralskemu režiserju Petru Weiru

9.5.2024 16:56

Na najstarejšem filmskem festivalu na svetu, katerega predsednica žirije bo letos igralka Isabelle Huppert, bodo z zlatim levom za življenjsko delo nagradili avstralskega režiserja Petra Weira, znanega po filmih Društvo mrtvih pesnikov in Trumanov šov.

Evropske volitve 2024 Arčon o listah Zelenih in Svobode: Na naši listi so ljudje, ki so "podvrženi ekipnemu duhu"

9.5.2024 16:39

Podpredsednik Svobode Matej Arčon je glede kandidature Klemna Grošlja, Aleksandra Merla in Mojce Šetinc Pašek na listi Zelenih Slovenije dejal, da so na listi Svobode ljudje, ki so "podvrženi ekipnemu duhu", ne pogoju, "ali sem prvi na listi ali me ni".

Afrika Boeingovo potniško letalo v Dakarju ob vzletu zapeljalo z vzletne steze

9.5.2024 16:37

Potniško letalo Boeing 737-300 je na mednarodnem letališču v senegalskem glavnem mestu Dakar ob vzletu zapeljalo z vzletne steze. Pri tem se je poškodovalo 11 ljudi, od tega štirje huje.

Evropa Ši se je na Madžarskem sešel z Orbanom. Dogovorila sta se o celovitem strateškem partnerstvu.

9.5.2024 16:28

Kitajski voditelj Ši Džinping je začel dvodnevni uradni obisk na Madžarskem, kjer ga je z vojaškimi častmi sprejel predsednik Tamas Sulyok. Ši se je srečal tudi s premierjem Viktorjem Orbanom.

Evropa V Malmöju protesti v podporo Palestini, pred areno jih je policija skušala razgnati s solzivcem

9.5.2024 16:25

Pred polfinalnim izborom za pesem Evrovizije v Malmöju se je v središču mesta zbrala množica protestnikov v podporo Palestini in proti nastopu izraelske predstavnice. Manjša skupina protestnikov je zasedla okolico arene, policija je uporabila solzivec.

Teniški turnirji Nadal za uvodno zmago v Rimu garal skoraj tri ure

9.5.2024 16:18

Rafael Nadal je uspešno začel svoje nastope na teniškem mastersu serije 1000 v Rimu. V 1. krogu je v treh nizih premagal belgijskega kvalifikanta Zizouja Bergsa, ki je dobil uvodni niz s 6:4, naslednja dva pa Španec s 6:3 in 6:4.

Preostali športi Z navdušujočo vztrajnostjo in trmo preplezala Veliki zid

9.5.2024 15:57

Gašper Pintar je v navezi z britanskim kolegom Tomom Livingstonom na Aljaski sredi aprila preplezal prvenstveno smer Veliki zid v 1600 metrih stene gore Mt Dickey, ki sodi med najvišje stene na svetu. Pintar meni, da gre za njegov največji podvig do zdaj.

Gospodarstvo Gospodarske družbe lani povečale čiste dobičke. Ajpes: Gospodarstvo kaže odpornost.

9.5.2024 15:56

Gospodarske družbe v Sloveniji so lani ustvarile 6,7 milijarde evrov neto čistega dobička, kar je nominalno 10 odstotkov, realno pa dva odstotka več kot predlani. Neto dodana vrednost na zaposlenega je bila nominalno devet in realno odstotek višja.

Slovenija Ustavno sodišče ni zadržalo referenduma o rabi konoplje

9.5.2024 15:47

Ustavno sodišče je zavrnilo predlog za zadržanje izvajanja odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o rabi konoplje. Oceno ustavnosti odloka so skupaj z zahtevo za ustavno presojo odloka o referendumu o evtanaziji vložili v SDS-u in NSi-ju.

Stran 12 od 35
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov