Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Kmetijstvo V vinogradništvo prihajajo pametni sodi in digitalizacija vinogradov

12.5.2024 14:42

Kmetje bi morali z vidika skrbi za okolje in ekonomike pridelave težiti k učinkoviti uporabi sredstev za gnojenje in zatiranje škodljivcev. Pri tem jim lahko pomaga tudi digitalizacija v kmetijstvu.

Znanost in tehnologija Umrl moški s prvo presajeno gensko spremenjeno ledvico prašiča

12.5.2024 14:28

Moški, ki so mu marca kot prvemu živemu bolniku na svetu presadili gensko spremenjeno ledvico prašiča, je umrl, so sporočili iz ameriške bolnišnice, kjer so opravili poseg, a dodali, da "nič ne kaže, da je to posledica nedavne presaditve".

Bližnji vzhod Fajon in Šukri zaskrbljena: Prisilna evakuacija iz Rafe je kršitev mednarodnega prava

12.5.2024 14:07

Zunanja ministrica Tanja Fajon in njen egiptovski kolega Sameh Šukri sta v Kairu izrazila zaskrbljenost zaradi zastoja pogajanj o prekinitvi ognja med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas ter posvarila pred kopensko ofenzivo v Rafi.

Evrovizija Eden Golan, na črnem seznamu Ukrajine, se bo po vrnitvi domov pridružila izraelski vojski

12.5.2024 13:18

Kdo ve, kdo si je najbolj oddahnil, da je letošnje Evrovizije konec – voditeljici, ki jima je bilo na odru ob žvižgih iz občinstva vidno mučno, EBU, ki se zaradi kritik neizključitve Izraela spopada z največjo krizo, ali izraelska predstavnica Eden Golan.

Vojna v Ukrajini Rusija krepi ofenzivo na Harkov. V Belgorodu po ukrajinskem napadu sedem mrtvih.

12.5.2024 12:55

Iz ukrajinske Harkovske oblasti je bilo evakuiranih več kot 4000 ljudi. Iz Rusije medtem poročajo, da je v ukrajinskih raketnih napadih na mesto Belgorod umrlo sedem ljudi.

Film in TV Umrl je legendarni režiser in producent, "kralj B-filma" Roger Corman

12.5.2024 12:44

Umrl je kultni režiser in producent Roger Corman, znan po produkciji t. i. B-filmov. Pripomogel je k nastanku nizkoproračunskih klasik, kot je Mala prodajalna grozot, ter pomagal zagnati kariere mnogih poznejših ikon, tudi M. Scorseseja in F. F. Coppole.

Prva liga Celjani proslavo naslova kronali z zmago nad Koprom

12.5.2024 12:42

V Celju je bilo v 35. krogu Prve lige praznično, saj je domača ekipa po tekmi s Koprom prejela pokal za naslov državnega prvaka. Slavje so gostitelji kronali z zmago z 2:1.

Gledamo Kraljestvo planeta opic

12.5.2024 12:11

Planet opic je najdlje trajajoča znanstvenofantastična filmska franšiza v zgodovini; medtem ko je knjižno predlogo Opičji planet Francoz Pierre Boulle napisal leta 1963, so prvo filmsko priredbo Planet opic posneli že pet let zatem.

Rokomet Video: Slovenija v loteriji sedemmetrovk zadela glavni dobitek: uvrstitev na SP!

12.5.2024 11:54

V Winterthurju je slovenska članska rokometna reprezentanca po izvajanju sedemmetrovk strla Švico in se uvrstila na svetovno prvenstvo. Varovanci Uroša Zormana so slavili z 38:34.

Evrovizija Nemo po zmagi razbil pokal. Kdo je nebinarni Švicar, zmagovalec najbolj kaotične Evrovizije doslej?

12.5.2024 11:53

Čeprav stavnice švicarskega predstavnika niso uvrščale v sam vrh favoritov, se je 24-letnemu Nemu, enemu najmlajših predstavnikov letos, uspelo sinoči na krilih glasov strokovnih žirij zavihteti na sam evrovizijski vrh.

Afrika Spopadi s težkim orožjem v Darfurju

12.5.2024 11:29

Združeni narodi poročajo o spopadih v enem od večjih mest v sudanski regiji Darfur, pri čemer naj bi bilo uporabljeno tudi težko orožje. Ogroženih je okoli 800.000 ljudi, je opozorila humanitarna koordinatorica ZN-a za Sudan Clementine Nkweta-Salami.

Knjige Kako zveni književnost? Kot življenje: boleče, smešno, žalostno.

12.5.2024 11:15

Program literarnih oddaj na Radiu Slovenija te dni prinaša besedili dveh mlajših sodobnih avtoric Barbare Cerar in Eve Mahkovic, odlomke Sjónove mojstrske trilogije CoDex 1962 in vstop v univerzum sodobnega maroškega pisatelja in filmarja Abdellaha Taïe.

Prva liga Šimundža navdušen nad željo in prizanesljiv do številnih napak

12.5.2024 10:59

Polne tribune, glasni vzkliki, transparenti in veliko pirotehnike. Ljudski vrt je po štirih tekmah brez gledalcev zasijal v vsem svojem sijaju. Največji slovenski derbi je bil gledljiv ne le zaradi kulise, ampak tudi zaradi visokega ritma in treh golov.

Avtomobilnost Presenetljiva prostornost za avto tega razreda

12.5.2024 10:55

V Avtomobilnosti nadaljujemo s supertestom jeepa avengerja. Tokrat smo preverili, kako je s prostornostjo potniške kabine pri kompaktnem križancu.

Evropa V drugem krogu predsedniških volitev v Litvi dvoboj med predsednikom in premierko

12.5.2024 10:46

V Litvi sta se v drugi krog predsedniških volitev uvrstila trenutni predsednik države Gitanas Nauseda in premierka Ingrida Šimonyte. Politika sta se za zmago pomerila tudi pred petimi leti.

Knjige Park Zvezda se je prelevil v nedeljsko središče knjig in literature

12.5.2024 10:26

V parku Zvezda danes cel dan od desetih zjutraj do desetih zvečer – poteka 9. knjižni Sejem na zraku. Poleg stojnic s knjigami vabi tudi sejemski oder, na katerem se bodo zvrstili branja in pogovori o knjigah ter uvodni in zaključni koncert.

Liga NHL Brady Skjei podaljšal upanje Caroline; Dallas v zmagah vodi z 2:1

12.5.2024 10:10

Hokejisti Caroline so se v polfinalu Vzhodne konference izognili izpadu, New York Rangerse so ugnali s 4:3. Na Zahodu je na tretji tekmi polfinala Dallas s 4:1 premagal Coloradu in v seriji povedel z 2:1.

Dirka po Italiji Zmagovalec Kooij: "Odločilen je bil Pogačarjev poteg"

12.5.2024 9:55

Po dveh zaporednih zmagah je v rožnato odeti Tadej Pogačar v zadnjem kilometru omogočil sprinterjem, da so lahko ujeli napadalca Jhonatana Narvaeza. V Neaplju je 9. etapo dobil Olav Kooij, ki je za pol kolesa prehitel Jonathana Milana.

Slovenija Odslej v številki EMŠO mogoča uporaba šifer od 50 do 59

12.5.2024 9:47

Uporabljati se je začela novela zakona o centralnem registru prebivalstva. S tem so v osebni identifikacijski številki EMŠO (enotna matična številka občana) omogočili uporabo šifer registra od 50 do 59, ne le 50, kot velja trenutno.

Bližnji vzhod Blinken: Izrael nima verodostojnega načrta

12.5.2024 9:22

V zadnjih 24 urah je izraelska vojska na območju Gaze stopnjevala pritisk na vseh frontah. Najsilovitejše udare izvaja na Rafo, osrednje območje Gaze in sever enklave, je poročala Al Džazira. Medtem se vrstijo vse glasnejše kritike iz ZDA.

Liga NBA Telo je slabo, a duh je voljan, Dallas pa prevzema nadzor

12.5.2024 9:20

Izčrpani, na trenutke že v agoniji, a še kako živi v končnici in pripravljeni, da se pretepajo naprej. Dallas je na pol poti do finala Zahoda, Luka Dončić močno načet, toda junaško je zdržal vso tekmo in prispeval svoje.

Zanimivosti Ure Michaela Schumacherja gredo na dražbo

12.5.2024 8:42

Avkcijska hiša Christie's je ta teden v Ženevi postavila na ogled osem ročnih ur nekdanjega zvezdnika Formule 1 Michaela Schumacherja. Prestižne ure bodo šle na dražbo v ponedeljek.

Evrovizija Zmagovalca polfinalov Hrvaška in Izrael. Švica do zmage z najmanj točkami občinstva doslej.

12.5.2024 8:29

Prireditelji Evrovizije so po koncu finala razkrili tudi uvrstitve držav v obeh predizborih. Raiven je v prvem predizboru osvojila deveto mesto, zmagala je Hrvaška. Zmagovalec drugega predizbora pa je bil Izrael.

Evropa Španski socialisti na katalonskih volitvah razblinili sanje separatistov o neodvisnosti

12.5.2024 8:25

Socialisti so na katalonskih volitvah osvojili največji delež glasov in zadali udarec več kot desetletju vodenja separatistov in sanjam o neodvisnosti. Separatistične stranke bi za večino potrebovale 68 mandatov, po do zdaj znanih izidih jih imajo 60.

Stran 2 od 35
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov