Noor Tagouri pravi, da je kot muslimanka v ZDA vajena marsičesa, a jo je napaka v reviji Vogue zelo prizadela. Foto: AP
Noor Tagouri pravi, da je kot muslimanka v ZDA vajena marsičesa, a jo je napaka v reviji Vogue zelo prizadela. Foto: AP

Na Instagramu je ob videu, v katerem odkrije usodno napako, zapisala: "TAKO žalostna in potrta sem. Dejansko me boli srce. MESECE sem čakala na to objavo, uresničile so se moje SANJE: biti v ameriškem Vogue!! Končno sem našla izvod revije na letališču JFK. Fotografije ali besedila še nisem videla. Adam (njen mož, op. a.) je želel posneti mojo reakcijo, ko bom prvič to videla. A, kot vidite na posnetku, so me zamešali s pakistansko igralko po imenu Noor Bukhari. Moje ime pa je Noor Tagouri, sem novinarka, aktivistka in govornica."

Noor Tagouri sicer prihaja iz Zahodne Virginije in je kot muslimanka v Ameriki na svoji koži izkusila že precej podobno žaljivih reči. Pravi, da se v določenih trenutkih, kakršen je ta, čeprav je v svojem boju za enakost zelo vztrajna, vendarle počuti premagano.

Vogue se je opravičil tako Tagourijevi kot Buharijevi, obljubljajo, da bodo v prihodnosti bolj previdni. Na družbenih omrežjih so napisali: "Navdušeni smo bili nad priložnostjo, da fotografiramo NoorTagouri in osvetlimo njeno pomembno delo, da smo jo zamenjali z nekom drugim, pa je boleč spodrsljaj. Razumemo tudi, da je to tudi širša težava medijev, še posebej, ko gre za osebnosti, ki niso bele rase."

Noor Tagouri je pozornost spletne javnosti pritegnila leta 2012, ko je objavila fotografijo sebe za voditeljsko mizo informativnega programa TV-mreže ABC 7 in ji pripisala: "Prva voditeljica novic s hidžabom na ameriški televiziji." Podoba, ki jo je posnela, ko je bila praktikantka na tej postaji, je postala viralna, to pozornost pa je Noorova dobro izkoristila za kampanjo, s katero spodbuja mlade, naj sledijo svojim sanjam kljub morebitnim oviram.

Leta 2016 je podrla še en tabu: postala je prva ženska, ki je pozirala za Playboy s hidžabom na glavi.