Slavko Bobovnik po 40 letih pred kamerami odhaja v pokoj. (Foto: Miloš Ojdanić) Foto: MMC RTV SLO
Slavko Bobovnik po 40 letih pred kamerami odhaja v pokoj. (Foto: Miloš Ojdanić) Foto: MMC RTV SLO

V studiu Vala 202 je omenjeni tandem gostil ikonični obraz Televizije Slovenija, ki bo 28. decembra zadnjič vodil Odmeve, gledalcem pa bo kot voditelj silvestrskega programa izrekel tudi svoje zadnje besede, preden se odpravi v pokoj: "Pa nikar poljubov in objemov ne hranite samo za silvestrsko noč."

Kar štiri desetletja je pred kamerami spraševal, spraševal in spraševal, ali kot pravi sam, "vrtal" v sogovornike z različnih področij družbenopolitičnega življenja. Med najzahtevnejšimi je nevedel pokojnega premierja Andreja Bajuka, ki je, ne glede na vprašanje, vedno odgovoril tisto, kar si je on zamislil vnaprej, pa Gregorja Golobiča, ki mu je treba nenehno skakati v besedo.

Sorodna novica Televizija in Radio Slovenija pripravljata pester praznični program

Brez škandalov, a vedno z brki

Kaj je Bobovniku pomenilo največji izziv, politika in ekonomija ali estrada in kultura, je zanimalo radijska voditelja: "Poleg vaju sem imel največ treme pri pesnikih, pisateljih, mojstrih govorjene besede," je priznal Bobovnik, ki mu je v nasprotju z mnogimi drugimi medijsko izpostavljenimi kolegi uspelo skrbno varovati zasebnost vsa ta leta. Edini "škandal" iz rumenega časopisja, ki ga uspelo izbrskati Karoliju in Šaleharju, je bil ta, da so ga "ujeli v središču prestolnice v sproščeni opravi, spranih in res ozkih kavbojkah".

Bobovnik, ki je glasbeno odraščal ob Beatlesih in francoskih šansonih, je šele zdaj prvič razkril zgodovino svojih brkov. Omislil si jih je pri vojakih, kjer ni imel ničesar pametnega početi, in z njimi vztraja že 40 let. Otroci ga niso videli brez brkov, pa tudi žena komajda, je pritrdil ugibanju voditeljev.

Čeprav se je pred časom govorilo o njegovi morebitni kandidaturi za predsednika države, sam pravi, da se v vlogi naslednika Boruta Pahorja ne vidi.

Vabljeni k poslušanju radijskega pogovora v celoti.

Pa nikar poljubov ne hranite samo za to silvestrsko noč