Letalo je prevažalo meso iz Kirgizije. Foto: EPA
Letalo je prevažalo meso iz Kirgizije. Foto: EPA

Kot je dejal predstavnik iranske organizacije za letalstvo Reza Džafarzade, je letalo "prekoračilo pristajalno stezo med pristajanjem". Šlo je za zasilno pristajanje.

Iranska tiskovna agencija Fars poroča, da je bilo na letalu 16 ljudi, do zdaj pa so našli enega preživelega, poroča BBC. Po poročanju Reutersa je iranska vojska potrdila, da je umrlo 15 ljudi. Nesrečo je preživel le letalski inženir. Medtem se nadaljuje iskanje trupel žrtev.

Ožgane ostanke letala je raztrosilo po bližnji okolici, kljun letala pa je glede na fotografije prebil zid, v katerega je letalo trčilo. Mediji so objavili tudi fotografije ožganih trupel živali, iz katerih se je še vedno kadilo.

Preiskovalci so že našli črno skrinjico, na njej zapisani podatki bodo podrobneje pojasnili nesrečo.

Letalo je prevažalo meso iz glavnega mesta Kirgizije Biškek. Ni še jasno, kdo je lastnik letala. Po iranskih podatkih je letalo kirgiško, letališče v Biškeku Manas pa pravi, da je letalo upravljal iranski letalski prevoznik Pajam.

V Iranu so v zadnjih letih pogoste letalske nesreče. Zaradi ameriških sankcij država namreč ne more kupiti novih letal in nujnih nadomestnih delov za vojaška in civilna letala.