Poznavalci pravijo, da je očarljivi nastop Ohashijeve sicer vreden vseh pohval, a na vrhunski ravni telovadki gotovo ne bi prinesel najvišje ocene, saj vsebuje preveč
Poznavalci pravijo, da je očarljivi nastop Ohashijeve sicer vreden vseh pohval, a na vrhunski ravni telovadki gotovo ne bi prinesel najvišje ocene, saj vsebuje preveč "negimnastičnih" prvin, ki jim strogi sodniki niso ravno naklonjeni. Foto: AP

Dvominutni posnetek njenega nastopa na parterju na študentski tekmi, ki na glasbeni podlagi zimzelenih uspešnic, med drugim Tine Turner in Michaela Jacksona, vključuje vratolomne gimnastične prvine in bolj sproščene plesne gibe, predvsem pa iz njega sije telovadkino navdušenje, je doslej imel že prek sedem milijonov ogledov.

A kljub navidezni lahkotnosti njenega nastopa, ocenjenega s "čisto desetko", je zgodba v ozadju vse prej kot takšna: zdaj 21-letna študentka Ohashijeva je bila pred petimi leti na vrhu (ameriškega) gimnastičnega sveta, premagala je celo pozneje štirikrat z olimpijskim zlatom nagrajeno vrstnico Simone Biles, potem pa oznanila, da se po več letih resnih poškodb in telesne in duševne izgorelosti umika iz gimnastike na vrhunski ravni .

Izobčena, ker se je zredila

"Nihče ni v resnici vedel, kaj prestajam, in nikoli nisem mogla javno povedati, kaj je z mano narobe," je razkrila v pogovoru avgusta lani in dodala, da je bil pritisk oboževalcev in trenerjev, predvsem ko je šlo za njeno telo in to, kaj sme jesti in česa ne, tolikšen, da se je zlomila. "Dejansko sem bila vesela poškodb. Rekli so mi, da je sramotno, kako sem se zredila. Primerjali so me s ptico, ki ne more leteti. Vse te stvari sem poslušala, še preden sem se poškodovala, ko sem bila še suha. Kaj si bodo mislili o meni šele, ko sem se zredila? Nisem se mogla sprejeti. Gimnastika je bila vse, kar sem, vse moje življenje. Sovražila sem se."

Zdaj, piše USA Today, je gimnastka le še del njenega življenja, za kar se ima, kot pravi Katelyn, zahvaliti svoji univerzi UCLA, kjer je dobila trenerje, ki športnikov ne podpirajo le v športnem smislu, ampak želijo, da so tudi oziroma predvsem ljudje. Prav zato je v gimnastiki, pa čeprav je zanjo konec kariere na vrhunski ravni, saj dekleta v tem športu po najboljših rezultatih posegajo v najstniških letih, spet našla srečo in veselje, ki sta bila v zdaj že viralnem nastopu tako očitna. In to niti ni prvič, da je s svojim nastopom "zlomila splet", že lani je z nastopom na študentskih prvenstvih na glasbo Michaela Jacksona rušila rekorde gledanosti.

"Na koncu dneva preprosto stopim na parket in se kar najbolj potrudim in se zabavam, kolikor se da," pojasnjuje in dodaja, da jo je izjemno pozitiven odziv javnosti, tudi več znanih osebnosti, presenetil in navdušil.