Kimi je bil v Sankt Peterburgu prešerno razpoložen. Foto: Youtube
Kimi je bil v Sankt Peterburgu prešerno razpoložen. Foto: Youtube

39-letni Finec, ki bo v prihodnji sezoni Ferrari zamenjal za Sauber, slovi po tem, da rad poseže po vodki, in v Rusiji te v petek vsekakor ni manjkalo.

In na točki, ko so Kimija poklicali na oder z drugouvrščenim Sebastianom Vettlom po nagrado za tretje mesto, je bil redkobesedni Finec že precej dobre volje.

Kimijeva soproga Minttu Virtanen je lahko le z opaznim nelagodjem motrila svojega soproga, kako se z nasmeškom opoteka po odru, pleza čez stole in se na koncu skuša sporazumevati s svojimi oboževalci v ruščini.

Kimi pred podelitvijo, v še treznem stanju. Foto: EPA
Kimi pred podelitvijo, v še treznem stanju. Foto: EPA

"Na zdrovje," mu uspe sestaviti skupaj ob koncu večera ob čakanju na prevoz pred hotelom.

Hamilton se spogleduje z rekordom
Hamilton je bil na podelitvi precej resnejši, poleg pokala za skupni seštevek pa so predstavniki medijev Britanca izbrali tudi za osebnost leta.

"Ravnokar sem podpisal še za dve sezoni, tako da se veselim tega. Naslednje leto bo težko, saj so sezone vse daljše. Ne vem še, koliko časa bom še dirkal, trenutno sem osredotočen na dve leti. Ampak še vedno ljubim dirkanje, tako da lahko, da ostanem tudi dlje," je odgovoril 33-letni šampion na vprašanje, ali je njegov cilj izenačenje sedmih naslovov svetovnega prvaka Michaela Schumacherja.