Dokumentarni film je sprožil številne odzive. Foto: Reuters
Dokumentarni film je sprožil številne odzive. Foto: Reuters

V četrtek je Buku Abi, katere pravo ime je Joann Kelly, na družbenem omrežju Instagram zapisala, da je uničena zaradi vseh obtožb, ki so se pojavile v dokumentarnem filmu z naslovom Surviving R. Kelly (Preživeti R. Kellyja).

20-letnica svojega očeta ni videla oziroma se z njim pogovarjala že več let, dejala pa je, da je pošast in grozen oče.

Izrazila je podporo vsem domnevnim žrtvam in razložila, zakaj se je odločila, da bo o tem javno spregovorila, pri čemer je izpostavila, da se je s celotno situacijo težko spoprijela. "Težko je bilo vse skupaj predelati, kaj šele izbrati pravilne besede, s katerimi lahko izrazim, kako se počutim."

Sorodna novica R. Kelly se je zaradi dokumentarca znašel pod drobnogledom preiskovalcev

Svojim sledilcem je razložila, da sicer na družbenih omrežjih nerada govori o zasebnem življenju, a se ji je zdaj to zdela dobra priložnost. "Tista pošast, glede katere me sprašujete, je moj oče. Zelo dobro se zavedam, kdo in kaj je, saj sem z njim odrasla."

Dokumentarni film, ki so ga predvajali na ameriškem televizijskem kanalu Lifetime, je razkril podrobnosti o njegovih domnevnih psihičnih in fizičnih zlorabah žensk. Govori o tem, da naj bi imel med drugim več spolnih suženj, ki so morale izpolnjevati vse njegove želje in bile ob "prekrških" kaznovane.

Ženske podprli tudi zvezdniki

V filmu so zbrali številne intervjuje, med drugim tudi z glasbenikom Johnom Legendom, ki je poudaril, da ženskam v celoti verjame. Na dokumentarec pa se je odzvala tudi glasbenica Lady Gaga, ki se je opravičila za svoje sodelovanje z raperjem in sporočila, da bo njun duet Do What U Want odstranjen z vseh glasbenih platform. Zgodbe je označila za strašljive in zapisala, da ženske 1.000-odstotno podpira.

Oblasti v Georgii in Illinoisu zadeve že preiskujejo, raperjev odvetnik pa je vse obtožbe označil za smešne, še poroča BBC.