Zmagoslavna vrnitev alpske smučarke v svetovni pokal po hudi poškodbi levega kolena je MMC-jev športni foto leta 2018. Foto: AP
Zmagoslavna vrnitev alpske smučarke v svetovni pokal po hudi poškodbi levega kolena je MMC-jev športni foto leta 2018. Foto: AP

Fotografi so letos posneli nešteto fotografij, v svoje fotografske objektive so ujeli nemalo dragocenih trenutkov športnikov in športnic, izraze sreče, pa tudi solze žalosti in razočaranja.

V MMC-jevi športni redakciji smo izbrali 42 najzanimivejših, tudi nekoliko nenavadnih fotografij iz sveta športa v letu 2018, ki si jih lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Nastop Ilke Štuhec v Val Gardeni

MMC-jev športni foto leta: Spet nasmejana Ilka!
Veliki upi Ilke Štuhec za olimpijsko sezono so se končali bridko. Trenutno najboljša slovenska alpska smučarka si je oktobra lani, le nekaj dni pred svojim 27. rojstnim dnevom, na dopoldanskem treningu slaloma v Pitztalu pri padcu strgala sprednje križne vezi v levem kolenu. Po padcu je že v bližnji kliniki, specializirani za športne poškodbe, opravila zdravniški pregled, ki je potrdil, da bo morala svetovna prvakinja v smuku izpustiti sezono v svetovnem pokalu, hkrati pa tudi olimpijske igre v Pjongčangu.

Nastop Ilke Štuhec v superveleslalomu

Jezna, a zelo motivirana
"Žal je bil za nekaj mesecev to moj zadnji nastop. V tem trenutku sem žalostna in jezna, toda motivirana, da se vrnem," je na Twitterju v prvem odzivu za javnost zapisala smučarka, njen trener Gregor Koštomaj pa je za Televizijo Slovenija pojasnil, da po posvetu z zdravniki čakajo na navodila, kdaj bo sledila operacija. "V ekipi smo pretreseni in žalostni. Hkrati Ilki stojimo ob strani in ji želimo čim hitrejše okrevanje," je še dodal.

Vrnitev Ilke štuhec v velikem slogu

Naporna rehabilitacija v Mariboru
Štuhčeva, ki si je že leta 2008 v Čilu huje poškodovala stranske in križne vezi ter meniskus, se je po operaciji vrnila v Maribor, kjer je vsak dan potekala rehabilitacija levega kolena. "Ilka je prava športnica. Že večkrat je bila v podobnem položaju, zato nima težav s ponavljanjem vaj in urami na fizioterapiji. Prejšnji teden sva delali vaje za rehabilitacijo, zdaj pa sva se začeli posvečati tudi treningu drugih delov telesa. Pomembno je, da celotno telo ostane v formi," je tedaj dejala njena zvesta sodelavka in kineziologinja Anja Šešum.

Ilka Štuhec spet ujela zmagovalni ritem

Nepremagljiva v Val Gardeni!
Pot nazaj na bele strmine je bila težka, a po več kot 600-dnevni odsotnosti se je letos vrnila v svetovni pokal. Prvi uradni treningi smuka v Lake Louisu so bili zelo spodbudni, za manj kot sekundo je zaostala za najhitrejšo Avstrijko Christine Scheyer. Na smuku je nato osvojila 6. in 14. mesto, superveleslalom je končala deseta. V St. Moritzu je superveleslalom sklenila na 14. mestu, nato pa je 18. in 19. decembra sledila 'eksplozija' v Val Gardeni. Dve prvi mesti na smuki in superveleslalomu! Ilka se je vrnila - in njen nasmešek, sreča ter dobra volja so ogreli srca slovenskih ljubiteljev alpskega smučanja.

Mama Ilke Štuhec: Bila je na dnu, ampak zmoremo

Dovolj ji je bilo obremenjevanja, začela je uživati
"Ne vem, kaj naj rečem. Vesela sem. Pot nazaj je bila zelo dolga. Sezona se je začela relativno v redu. Hotela sem malo več in končno se je poklopilo," je po sijajni smukaški zmagi v Val Gardeni za Val 202 dejala slovenska šampionka in dodala: "Sama sem načrtovala, da se bo po vrnitvi vse nadaljevalo tam, kjer se je zaključilo v predlanski sezoni. Ampak roko na srce je to nemogoče. Ravno tako vsi trenirajo, izgubi se tekmovalni ritem, občutek. Zdaj sem si rekla, da je dovolj obremenjevanja, in sem preprosto šla smučat in se zabavat. Počutila sem se zelo dobro že vse dni v Val Gardeni in na koncu je sledil tudi ta rezultat, ki sem ga seveda izjemno vesela."


Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ostajamo v teniških vodah in pri Sereni Williams. Ne le, da je Williamsova letos burila duhove z izbruhom med finalnim obračunom Odprtega prvenstva ZDA, veliko črnila se je v časopisih prelilo tudi zaradi njenih oblačil na drugem grand slamu sezone v Parizu. Foto: Reuters
Ostajamo v teniških vodah in pri Sereni Williams. Ne le, da je Williamsova letos burila duhove z izbruhom med finalnim obračunom Odprtega prvenstva ZDA, veliko črnila se je v časopisih prelilo tudi zaradi njenih oblačil na drugem grand slamu sezone v Parizu. Foto: Reuters

Izbruh jeze Serene Williams začinil ženski finale Odprtega prvenstva ZDA
Čustveni izpad ameriške teniške igralke Serene Williams med letošnjim finalom Odprtega prvenstva ZDA v Flushing Meadowsu. 36-letna Američanka je v drugem nizu izgubila živce, prejela kar tri opomine, pri izidu 4:3 za nasprotnico Naomi Osako pa je dobila celo kazen ene igre, tako da je bilo na presenečenje vseh na semaforju kar naenkrat 5:3. Dvoboj je izgubila, pozneje pa je po očitkih, da ji je med dvobojem pomagal trener, poudarila, da nikoli v življenju ni goljufala. Še več, prepričana je, da je bila kaznovana izključno zato, ker je ženska. Njen izbruh je v športni javnosti dvignil veliko prahu.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uresničile so se ji sanje
Danska tenisačica Caroline Wozniacki si je v letošnji sezoni končno lahko oddahnila - po številnih poskusih ji je vendarle uspelo osvojiti turnir za grand slam, in sicer Odprto prvenstvo Avstralije, ko je v finalu v treh nizih ugnala Romunko Simono Halep. "Mnogo let sem sanjala o tem trenutku. Zdaj so se mi sanje končno uresničile. Za menoj sta izjemna tedna. Kar tresem se, noge me ne držijo in mislim, da bom znova zajokala," je dejala presrečna Danka.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na Dirki po Franciji je zagorelo
Redko se zgodi, da med Dirko po Franciji zagori trasa, a natanko to se je letos zgodilo. V 16. etapi so morali organizatorji dirko celo prekiniti, saj so kmetje v znamenje protesta zaradi znižanja državne pomoči na cesto zvalili bale sena in jih zažgali. Policija je uporabila solzivec v bližini glavnine kolesarjev, tako da so si nekateri morali oči spirati z vodo. Med prekinitvijo so kolesarje oskrbeli. Etapa se je nadaljevala po desetminutni prekinitvi. Etapo je dobil gorski specialist, Francoz Julian Alaphilippe.


Foto: EPA
Foto: EPA
Padec britanskega kolesarja Chrisa Frooma med 9. etapo letošnje Dirke po Franciji. Njegova vladavina na francoski pentlji se je letos končala. Foto: Reuters
Padec britanskega kolesarja Chrisa Frooma med 9. etapo letošnje Dirke po Franciji. Njegova vladavina na francoski pentlji se je letos končala. Foto: Reuters

Presenečenje za Petra Sagana
Slovaški kolesarski as in trikratni zaporedni svetovni prvak Peter Sagan je na prosti dan med letošnjo Dirko po Španiji v Salamanki prejel posebno darilo. Jesus Esteban (na fotografiji desno) mu je podaril del šasije motorja, s katerim ga je zbil na Vuelti leta 2015. Le nekaj kilometrov pred ciljnim šprintom 8. etape je Esteban zbil slovaškega kolesarja, zaradi česar je moral ta dirko po koncu etape predčasno končati. 28-letni kolesar iz Žiline je darilo sprejel v dobrem duhu, z Estebanom sta se tudi pošalila na njegov račun.


Foto: EPA
Foto: EPA

Epski spust in zmaga Primoža Rogliča
Slovenski kolesar Primož Roglič je z veliko zmago na kraljevi 19. etapi letošnje Dirke po Franciji spisal eno najbolj bleščečih zgodb v slovenskem športu. "Noro! Res sem zadovoljen, da mi je končno uspelo. To je bila najtežja etapa letošnjega Toura in zelo sem zadovoljen, da sem zmagal. Skušal sem z napadi nekajkrat, težko je bilo, saj sem bil sam. Na zadnjem vzponu sem šel na vse ali nič. Ko sem na spustu pridobil nekaj razlike, sem vedel, da me bodo težko ujeli," je povedal Kisovčan za Televizijo Slovenija.


Foto: Reuters
Foto: Reuters
Daniel Ricciardo je zmago na VN Kitajske praznoval s pitjem šampanjca iz čevlja. Foto: Reuters
Daniel Ricciardo je zmago na VN Kitajske praznoval s pitjem šampanjca iz čevlja. Foto: Reuters

Skok v vodo po naporni dirki
Avstralski dirkač Daniel Ricciardo je dobil najprestižnejšo dirko formule ena - dirko za VN Monaka v Monte Carlu. 29-letnik, ki sicer živi v kneževini, si je po monaški preizkušnji dal duška in kot ptičica poletel v bazen. "Imeli smo kar nekaj težav, s katerimi smo se morali spopasti. Sredi dirke je moj dirkalnik začel izgubljati moč in zdelo se je, da je moja dirka končana. Do cilja smo prišli z zgolj šestimi prestavami, a ciljno črto smo prečkali prvi in zaradi tega sem zelo, zelo vesel," je po dirki povedal karizmatični Ricciardo, ki je po koncu sezone moštvo Red Bulla zamenjal za Renault.


Foto: EPA
Foto: EPA

Nekateri se potijo v dirkalnikih, drugi na terasah ob progi
Potem ko se je vodstvo formule ena pred letošnjo sezono odločilo, da ukine dekleta, ki so bila na dirkališču v vlogi hostes (grid girls), se morajo fotografi malce bolj potruditi, da ujamejo pomanjkljivo oblečene lepotice. Dekle na fotografiji je dirkaški del popoldneva v Monte Carlu preživelo na ležalniku s telefonom in knjigo Richarda Bransona v roki, na ulicah pa so medtem hrumeli dirkalniki formule ena, saj sta bila tedaj na VN Monaka prva prosta treninga že tradicionalno na sporedu v četrtek. Na obeh treningih sta bila najhitrejša oba Red Bulla, prvi je bil poznejši zmagovalec Ricciardo, drugi Verstappen.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

V Spa-Francorchampsu je bilo pestro
Trk Fernanda Alonsa in Charlesa Leclerca v Spa-Francorchampsu na dirki formule ena za VN Belgije. To je bila za legendarnega Španca, dvakratnega svetovnega prvaka, zadnja sezona v kraljici motošporta. Asturijec od prestopa iz Ferrarija k McLarnu ni žel želenih uspehov, zaradi nekonkurenčnega dirkalnika, predvsem pa Hondinega pogonskega sklopa, je vrsto let životaril in si kar malce uničil ugled enega najboljših dirkačev v zgodovini tega športa.


Čustveno slovo legendarnega Arsena Wengerja. Francoski strateg je po 22 letih zapustil klop Arsenala. Foto: Reuters
Čustveno slovo legendarnega Arsena Wengerja. Francoski strateg je po 22 letih zapustil klop Arsenala. Foto: Reuters

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zgodovinski uspeh hrvaških nogometašev
Na Hrvaškem so vse od leta 1998 in tretjega mesta na SP-ju opevali uspeh Ćira Blaževića in njegovih takratnih izbrancev, med katerimi so bili takšni mojstri, kot so bili Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, Davor Šuker in drugi. Odslej imajo nov(e) razloge(e) za opevanje. Selektorja Zlatka Dalića in njegove Luko Modrića, Ivana Rakitića, Ivana Perišića, Danijela Subašića, Maria Mandžukića, Šimeta Vrsaljka (na fotografiji), ki so si izborili nastop v finalu Rusije 2018! Na koncu so postali svetovni podprvaki.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nemci razočarali na svetovnem prvenstvu
Če so Hrvati doživljali ekstazo ob zgodovinskem podvigu njihove reprezentance, so Nemci letos poleti doživljali nasprotno. Potem ko je 'elf' v Braziliji pred štirimi leti osvojil naslov svetovnega nogometnega prvaka, je v Rusiji sledil krut padec na realna tla - reprezentanca je izpadla že v skupinskem delu tekmovanja. Razočaranje med navijači je bilo - razumljivo - ogromno.


Bum! Na tekmi med Corinthiansom in Flamengom v Sao Paulu jo je z nogo v obraz skupil Leo Duarte. Foto: Reuters
Bum! Na tekmi med Corinthiansom in Flamengom v Sao Paulu jo je z nogo v obraz skupil Leo Duarte. Foto: Reuters

Brazilski napadalec Neymar je znan po teatralnih vložkih. Njegovo pretirano valjanje po zelenici na tekmi letošnjega svetovnega prvenstva je bila prava internetna senzacija. Foto: Reuters
Brazilski napadalec Neymar je znan po teatralnih vložkih. Njegovo pretirano valjanje po zelenici na tekmi letošnjega svetovnega prvenstva je bila prava internetna senzacija. Foto: Reuters

To je pa moralo boleti. Na tekmi za 3. mesto v kitajskem pokalu je Vladimir Darida takole pohodil Liuja Džiminga. Foto: Reuters
To je pa moralo boleti. Na tekmi za 3. mesto v kitajskem pokalu je Vladimir Darida takole pohodil Liuja Džiminga. Foto: Reuters

Po koncu tekme slovenske nogometne reprezentance proti Cipru, ko Slovenija tudi na četrti tekmi ni uspela zmagati v Ligi narodov (v Stožicah je bilo 1:1), si je zdaj že nekdanji selektor Tomaž Kavčič prislužil posebno sporočilo dveh navijačev. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Po koncu tekme slovenske nogometne reprezentance proti Cipru, ko Slovenija tudi na četrti tekmi ni uspela zmagati v Ligi narodov (v Stožicah je bilo 1:1), si je zdaj že nekdanji selektor Tomaž Kavčič prislužil posebno sporočilo dveh navijačev. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Foto: EPA
Foto: EPA

Nogometašem Galatasarayja ni (z)manjkalo motivacije
Pred derbijem z Bešiktašem se je treninga Galatasaraya udeležilo skoraj 42 tisoč navijačev, ki so na Türk Telekom Areni poskrbeli za prvovrstno vzdušje. Gre za izjemno rivalstvo klubov z evropskega dela Carigrada. Na žalost Galatasarayevih navijačev je derbi dobil Bešiktaš, potem ko je edini zadetek na tekmi z enajstih metrov dosegel Adem Ljajić.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Dinozavri" so izumrli
Ekipa Hamburga je prvič v klubski zgodovini izpadla iz elitne druščine nemškega nogometa. Klub s severa Nemčije je bil član Bundeslige vse od ustanovitve lige 24. avgusta 1963. Dinozavri, kakršen vzdevek ima ekipa z Volksparkstadiona, so v 55 sezonah v Bundesligi naslov nemškega prvaka osvojili šestkrat, nazadnje v sezoni 1982/83, ko so postali tudi evropski klubski prvaki (v finalu so z 1:0 premagali Juventus, edini zadetek je dosegel Felix Magath). V zadnjem obdobju nekdanji evropski velikan bolj ali manj životari. V zadnjih desetih letih so v Hamburgu zamenjali kar devet trenerjev, nikakor niso našli prave vizije in kontinuitete, ki bi jih dvignili iz spodnjega dela lestvice, igralski kader je razmeroma slab. Po koncu zadnje tekme so navijači izrazili svoje nezadovoljstvo.


UFC 224 v Riu de Janeiru. Foto: Reuters
UFC 224 v Riu de Janeiru. Foto: Reuters

Šport. Kjer koli. Kadar koli. Tudi na ledeni ploskvi ob obali Grenlandije. Foto: Reuters
Šport. Kjer koli. Kadar koli. Tudi na ledeni ploskvi ob obali Grenlandije. Foto: Reuters

Ko tudi bruhanje ognjenika Kilauea na Havajih ne prepreči igre golfa. Foto: Reuters
Ko tudi bruhanje ognjenika Kilauea na Havajih ne prepreči igre golfa. Foto: Reuters

Portugalska Praia do Norte je priljubljena destinacija deskarjev z vsega sveta. Valovi tam so naravnost osupljivi. Takole se je po enem izmed njih spustil nemški deskar. Foto: Reuters
Portugalska Praia do Norte je priljubljena destinacija deskarjev z vsega sveta. Valovi tam so naravnost osupljivi. Takole se je po enem izmed njih spustil nemški deskar. Foto: Reuters

Bi si upali spustiti po takšni sipini? Orlando Terranova in sovoznik Bernard Graue se ne bojita ničesar. Na preizkušnji med Limo in Piscom v Peruju sta z vratolomnim spustom na reliju po Dakarju navdušila zbrano množico ljubiteljev tega športa. Foto: Reuters
Bi si upali spustiti po takšni sipini? Orlando Terranova in sovoznik Bernard Graue se ne bojita ničesar. Na preizkušnji med Limo in Piscom v Peruju sta z vratolomnim spustom na reliju po Dakarju navdušila zbrano množico ljubiteljev tega športa. Foto: Reuters

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Takole jo je na polfinalni tekmi olimpijskega turnirja v boju z Nemcem skupil kanadski hokejist. Nemčija je poskrbela za pravo senzacijo in s 4:3 izločila favorizirane Kanadčane. Nemci so na koncu osvojili srebrno odličje. Foto: Reuters
Takole jo je na polfinalni tekmi olimpijskega turnirja v boju z Nemcem skupil kanadski hokejist. Nemčija je poskrbela za pravo senzacijo in s 4:3 izločila favorizirane Kanadčane. Nemci so na koncu osvojili srebrno odličje. Foto: Reuters

Kapetan Ovečkin na vrhu sveta
Pa je ruski veteran Alex Ovečkin vendarle dočakal Stanleyjev pokal. 33-letni hokejist, ki je član Washingtona že vse od leta 2004, je v finalu Lige NHL s 4:1 v zmagah strl novinca v ligi, Vegas Golden Knights. Ovečkin je dolgo veljal za najboljšega igralca generacije, ki ni osvojil Stanleyjevega pokala. Še več, vse do prejšnje sezone nikoli ni igral niti v konferenčnem finalu, zdaj je vse drugače. "Poglejte nasmeh mojih soigralcev, tega ne bom nikoli pozabil. Ta trenutek si bom vtisnil v spomin do konca življenja, to je neverjetno!"


V Egiptu pravijo, da je popularnejši, pomembnejši in vplivnejši od predsednika države (na predsedniških volitvah, na katerih seveda ni sodeloval, je dobil milijon neveljavnih glasov). Kako popularen je Liverpoolov napadalec Mohamed Salah po svetu, priča tudi poslikava na stavbi v neposredni bližini Times Squara v New York Cityju. Foto: EPA
V Egiptu pravijo, da je popularnejši, pomembnejši in vplivnejši od predsednika države (na predsedniških volitvah, na katerih seveda ni sodeloval, je dobil milijon neveljavnih glasov). Kako popularen je Liverpoolov napadalec Mohamed Salah po svetu, priča tudi poslikava na stavbi v neposredni bližini Times Squara v New York Cityju. Foto: EPA

Foto: EPA
Foto: EPA

Pierce je šel pod strop TD Gardna
V Bostonu so upokojili dres s številko 34. Nosil ga je legendarni Paul Pierce, ki je barve Celticsov branil med letoma 1998 in 2013. 40-letnik, ki je v otroštvu navijal za Bostonove največje tekmece Los Angeles Lakerse, je bil leta 1998 izbran na naboru prav od ekipe iz Massachusettsa, za katero je nato odigral 1.102 tekmi, na katerih je v povprečju dosegal po 19,7 točke, 3,5 podaje in 5,6 skoka. S 17.630 točkami je postal drugi strelec v zgodovini 17-kratnih prvakov Lige NBA, več točk (23.930) je zbral le John Havlicek. "Kelt ostaneš za vedno. Videti svojo številko dresa pod stropom dvorane, v kateri nastopajo Boston Celticsi, je neverjetno. To je zame dovolj. Tudi če mi ne uspe priti v košarkarski hram slavnih. Zame je upokojena številka popolnoma dovolj. Vse ostalo je le pika na i," je dejal Pierce, ki je vrhunec karieri doživel leta 2008 z naslovom prvaka Lige NBA in osvojenim nazivom najkoristnejšega igralca (MVP) takratne finalne serije proti Los Angeles Lakersom (4:2).


Foto: AP
Foto: AP
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dončić v Ligo NBA!
Trenutek, ki so ga ljubitelji slovenske košarke nestrpno čakali: Luka Dončić je prodrl v Ligo NBA, na naboru je bil pod zaporedno številko 3 izbran od Atlante, ki pa se je za zamenjavo nato dogovorila z Dallasom. Izjemen dogovor Mavericksov, ki so dobili po mnenju številnih košarkarskih poznavalcev onkraj Atlantika najvznemirljivejšega novinca Lige NBA po LeBronu Jamesu. "Veste, v svoji ekipi sem imel veliko nekdanjih košarkarjev iz Lige NBA, tudi igral sem proti nekaterim takšnim igralcem. Veliko so me naučili. Vse leto so govorili z menoj o tem trenutku. Mislim, da sem pripravljen," je na naboru dejal Dončić, ki odtlej praktično na vsaki tekmi zapira usta svojim kritikom, ki so dejali, da je za najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu prepočasen. Dončić je postal najvišje izbrani Slovenec v zgodovini naborov Lige NBA. Do letos je to čast držal Boštjan Nachbar (15.).


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Pozdrav z očetom
Dončić je moral tekmo slovenske reprezentance, ki bi najboljšega posameznika Evrolige in novega člana Dallasa v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo še kako potrebovala, proti Španiji spremljati ob parketu. Pred srečanjem se je takole pozdravil z očetom Sašo Dončićem. Zgolj leto dni po zgodovinskem uspehu slovenske košarkarske reprezentance na Eurobasketu se članski ekipi ni uspelo prebiti skozi kvalifikacijsko sito za SP.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bryant dobil oskarja
Po zaslugi kategorije kratkega animiranega filma je oskarjevec odslej tudi nekdanji NBA-zvezdnik Kobe Bryant, soavtor filma Dear Basketball, ki tematizira njegovo slovo od košarke. "Če sem pošten, se počutim bolje kot ob osvojitvi šampionskih prstanov," je povedal Bryant, petkratni prvak z Los Angeles Lakersi. Kipec je na odru prevzel skupaj z ženo Vanneso.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

James ni mogel verjeti svojim očem
Prvo tekmo finala Lige NBA je zaznamoval LeBron James, ki je Golden Statu nasul 51 točk. V zadnjih sekundah rednega dela tekme se je jezil na J. R. Smitha, ki ni podal (kot da bi mislil, da Cleveland v tistem trenutku vodi, v resnici je bil izid izenačen), tekma pa se je prevesila v podaljšek, kjer so bili košarkarji Golden Stata razred zase. Jamesova fotografija v trenutku, ko se je jezil na Smitha, je postala ena najbolj deljenih fotografij na spletu v letu 2018.


Včasih pride premor med tekmami še kako prav. Tega se zaveda tudi nemška plavalka Jenny Mensing, ki se je med ogrevanjem na evropskem prvenstvu v Glasgowu takole sproščala v bazenu. Foto: Reuters
Včasih pride premor med tekmami še kako prav. Tega se zaveda tudi nemška plavalka Jenny Mensing, ki se je med ogrevanjem na evropskem prvenstvu v Glasgowu takole sproščala v bazenu. Foto: Reuters

Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Ne boš." Foto: Reuters

Med branilci tudi golobi
Na tekmi Lige NFL v Clevelandu je igralec Kansas Cityja Harrison Butker vrnil žogo gostiteljem. Po navadi mu poskušajo strel odbiti branilci nasprotne ekipe, tokrat so mu jo zagodli še golobi. Cleveland je letos s podajalcem Bakerjem Mayfieldom končno nanizal nekaj zmag in razveselil svoje navijače, ki so bili vrsto let priča podpovprečnim predstavam svojih ljubljencev.


Fotograf je v Hochfilznu avstrijskega biatlonca Juliana Eberharda ujel v trenutku, ko se zdi, kot da bi se mu pokadilo iz glave. Foto: EPA
Fotograf je v Hochfilznu avstrijskega biatlonca Juliana Eberharda ujel v trenutku, ko se zdi, kot da bi se mu pokadilo iz glave. Foto: EPA

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pred golom niso bili tako nerodni, kot ob proslavljanju
Manchester City je bil v prejšnji sezoni Premier lige razred zase. Sinjemodri, ki jih vodi Pep Guardiola, so rušili vse pred seboj, naslov angleškega prvaka so osvojili s kar 19 točkami naskoka pred mestnim tekmecem Manchester Unitedom. Nerodni nogometaši so ob divjem proslavljanju naslova prvaka, petega v klubski zgodovini, prevrnili lovoriko.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ledecka poskrbela za senzacijo
Anna Veith je v ciljni areni olimpijskega superveleslaloma že prejemala čestitke z vseh strani, solze sreče pa so tekle malce prehitro. S številko 26 je za eno največjih senzacij v zgodovini poskrbela Ester Ledecka. 22-letna Čehinja je za stotinko sekunde prehitela Veithovo. Ko je prišla v cilj, je obstala in ni mogla verjeti svojim očem, saj se je na semaforju izpisala številka ena. "Kako se je to zgodilo?" je Ledecka še na smučeh zavpila v ciljni areni in iskala prostor za vodilno. Takole je začudeno gledala v semafor z rezultatom.


Seznam športnih fotografij končujemo s krasnima fotografijama Jakova Faka in Žana Koširja, nosilca medalj z letošnjih zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu. Foto: Reuters
Seznam športnih fotografij končujemo s krasnima fotografijama Jakova Faka in Žana Koširja, nosilca medalj z letošnjih zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu. Foto: Reuters