Callum Hudson-Odoi utegne britansko zamenjati za bavarsko prestolnico. Foto: EPA
Callum Hudson-Odoi utegne britansko zamenjati za bavarsko prestolnico. Foto: EPA
Sorodna novica Bayern želi že januarja pripeljati Hudson-Odoija in Hernandeza

18-letni bočni napadalec je letos navdušil z nekaj zares izjemnimi predstavami v članski ekipi Chelseaja, še posebej izstopa njegova igra na tekmi Evropske lige proti PAOK-u, ko je v statistiko vpisal podajo za zadetek in tudi gol v 60. minuti.

Mislim, da je Bayernov odnos neprofesionalen, saj javno govorijo o prestopu igralca, ki ima z našim klubom še veljavno pogodbo.

Maurizio Sarri, menedžer Chelseaja

Hudson-Odoi, ki ima s Chelseajem veljavno pogodbo do leta 2020, baje ne namerava podaljšati sodelovanja z londonskim klubom, njegova cena na nogometni tržnici pa se (za zdaj) giblje okrog 35 milijonov funtov oziroma slabih 40 milijonov evrov.

Salihamidžić: Pri Bayernu si ga želimo
"Želimo si ga. Verjamem v njegove sposobnosti, s Chelseajem se dogovarjamo o morebitnem prestopu," je za Bild dejal Salihamidžić in dodal: "Tako Benjamin Pavard kot tudi Hudson-Odoi še nista povsem razvita igralca, toda v našem moštvu imamo kar nekaj vodij. Najti moramo pravo ravnovesje med mladimi talentiranimi igralci in izkušenimi nogometaši."

Salihamidžić je pojasnil, da še ne pričakuje Hudson-Odoijevega prestopa med januarskim prestopnim rokom, zato utegne mladeniča v bavarsko prestolnico pripeljati šele poleti.

Drugi najmlajši v klubski zgodovini

Callum Hudson-Odoi je pri 17 letih in 84 dnevih drugi najmlajši nogometaš s prvenstvenim nastopom za člansko ekipo Chelseaja. Mlajši je bil le Jody Morris februarja 1996 pri 17 letih in 43 dnevih.

Sarri: Bayern ne spoštuje našega kluba
Nad izjavami Bayernovega športnega direktorja pa je precej manj navdušen menedžer Chelseaja Maurizio Sarri. "Mislim, da je Bayernov odnos neprofesionalen, saj javno govorijo o prestopu igralca, ki ima z našim klubom še veljavno pogodbo. Mislim, da nam niso izkazali pravega spoštovanja," je pojasnil Sarri in poudaril: "Sploh ne vem, kaj naj še rečem. Zelo sem zadovoljen z omenjenim igralcem, vseskozi napreduje, napreduje tudi v obrambni igri. Mora napredovati še v igri brez žoge, tudi v tem elementu trdo gara."

Hudson-Odoi je v letošnji sezoni nastopil na devetih tekmah Chelseaja, med strelce se je vpisal enkrat. Zanj sta se sicer zanimala tudi Leipzig in Borussia iz Dortmunda.