Cristiano Ronaldo se je veselil prve lovorike v dresu stare dame. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo se je veselil prve lovorike v dresu stare dame. Foto: Reuters

Prvi polčas na stadionu kralja Abdullaha ni navdušil. V 34. minuti je Douglas Costa podal do Blaisa Matuidija, ki je zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju.

Cutrone v prečko, Ronaldo v polno
Takoj na začetku drugega polčasa je po prodoru Hakana Calhanogluja do strela prišel Patrick Cutrone. Napadalec je že ukanil Wojciecha Szczesnyja, ki pa ga je rešila prečka. Odločitev je padla v 61. minuti, ko je Miralem Pjanić z leve strani natančno podal pred vrata, kjer je Ronaldo s petih metrov z glavo zatresel mrežo. Obramba Milana je popolnoma pozabila na portugalskega zvezdnika.

Velika neumnost Kessieja
V 74. minuti je bil izključen Franck Kessie, ki je pohodil Emreja Cana. Sodnik Luca Banti najprej ni opazil grobega prekrška, a se je vmešal videosodnik. Banti si je ogledal posnetek in takoj potegnil rdeči karton iz žepa. Stara dama je nato nadzorovala potek srečanja, tri minute pred koncem pa so rdeče-črni zahtevali najstrožjo kazen, ko sta se Can in rezervist Andrea Conti zapletla v kazenskem prostoru. Banti je le zamahnil z roko.

Za Juventus je bila to že rekordna osma superpokalna lovorika, Milan pa ostaja pri sedmih.

Kapetan Giorgio Chiellini je dvignil pokal v Džedi. Foto: Reuters
Kapetan Giorgio Chiellini je dvignil pokal v Džedi. Foto: Reuters

Italijanski superpokal, Džeda:
JUVENTUS
- Milan 1:0 (0:0)
Ronaldo 62.
RK: Kessie 73./Milan

Juventus: Szczesny, Joao Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Pjanić (65./Can), Bentancur (86./ Bernardeschi), Matuidi, Douglas Costa (89./Khedira), Ronaldo, Dybala.

Milan: G. Donnarumma, Calabria, Zapata, A. Romagnoli, R. Rodriguez, Bakayoko, Kessie, Lucas Paqueta (71./Borini), Samu Castillejo (71./Higuain), Calhanoglu, Cutrone (79./Conti).

Sodnik: Luca Banti