Sergio Ramos je načel mrežo Leganesa. Foto: Reuters
Sergio Ramos je načel mrežo Leganesa. Foto: Reuters

V soboto je Real Sociedad šokiral Madridčane na prvenstveni tekmi (0:2) in trener Santiago Solari se je že naposlušal kritik. Deset točk zaostanka za Barcelono je bil znak za alarm v Madridu.

Na prvi tekmi osmine finala kraljevega pokala pred 44.321 gledalci nista igrala poškodovana vratar Thibaut Courtois in Toni Kroos, vso tekmo je na klopi sedel najboljši nogometaš lanskega leta Luka Modrić. Reguilon in Fede Valverde sta bila v začetni postavi.

Leganes je imel veliko priložnost v 26. minuti, ko je Jose Luis Recio podal do Martina Braithwaita, ki je stekel sam proti Keylorju Navasu, a je streljal mimo vrat. Minuto pred odmorom je Gerard Gumbau v kazenskem prostoru podrl Alvara Odriozolo, Sergio Ramos pa je z desno nogo zanesljivo zadel z bele točke.

V drugem polčasu je kraljevi klub zaigral odločneje. V 68. minuti je branilec Unai Bustinza katastrofalno podal nazaj do vratarja Ivana Cuellarja. Vinicius Junior je zaposlil Lucasa Vazqueza, ki je zlahka zatresel prazno mrežo. Končni izid je v 77. minuti s sijajnim volejem z 12 metrov postavil Junior Vinicius po lepem predložku Odriozole z desne strani.

Junior Vinicius je dosegel najlepši zadetek na tekmi. Foto: Reuters
Junior Vinicius je dosegel najlepši zadetek na tekmi. Foto: Reuters

Oblak na klopi - Atletico remiziral v Gironi
Girona in madridski Atletico sta remizirala na stadionu Municipal de Montilivi (1:1). Pri colchonerosih je Jan Oblak sedel na klopi, branil je Antonio Adan. Nikola Kalinić je v 9. minuti podal do Antonia Griezmanna, ki je žogo mojstrsko poslal od prečke v mrežo. Izenačil je Anthony Lozano v 34. minuti z natančnim strelom z desno nogo z roba kazenskega prostora.

Osmina finala, prve tekme:
SPORTING GIJON - VALENCIA 2:1 (1:1)
Noblejas 34., Blackman 79.; Parejo 45.

GIRONA - ATLETICO MADRID 1:1 (1:1)
Lozano 34.; Griezmann 9.
Oblak je sedel na klopi Atletica.

GETAFE - VALLADOLID 1:0 (0:0)
Angel 92.

VILLARREAL - ESPANYOL 2:2 (0:1)
Ekambi 85., Bacca 89.; Darder 15., A. Lopez 71.

REAL MADRID - LEGANES 3:0 (1:0)
Ramos 44./11-m, Vazquez 68., Junior Vinicius 77.

Real Madrid: Navas, Odriozola, Nacho, Ramos, Reguilon, Fede Valverde, Casemiro, Dani Ceballos, Vazquez (71./Isco), Benzema (83./Cristo Gonzalez), Vinicius Junior (78./Diaz).

Leganes: Cuellar, Juanfran (78./Jose Arnaiz), Bustinza, Siovas, Tarin, Gumbau (46./Silva), El Zhar (63./Eraso), Ruben Perez, Recio, Sabin Merino, Braithwaite.

Sodnik: Jesus Gil Manzano


Četrtek ob 19.30:
ATHLETIC BILBAO - SEVILLA

Ob 20.30:
BETIS - REAL SOCIEDAD

Ob 21.30:
LEVANTE - BARCELONA

Povratne tekme bodo 16. in 17. januarja.