"Potrjujemo, da je bila izdana uradna prošnja za odvzem vzorca italijanskim oblastem," je lasvegaška policija potrdila za Wall Street Journal. Ronaldo od lanskega poletja igra v Italiji za Juventus iz Torina, od italijanskih oblasti in Portugalca pa je odvisno, ali bodo sodelovali.

Cristiano Ronaldo vztraja, da je bilo v Las Vegasu vse sporazumno, medtem ko ga Kathryn Mayorga obtožuje posilstva, zaradi česar poteka v Nevadi kazenska preiskava. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo vztraja, da je bilo v Las Vegasu vse sporazumno, medtem ko ga Kathryn Mayorga obtožuje posilstva, zaradi česar poteka v Nevadi kazenska preiskava. Foto: Reuters

V Nevadi so po odpravi zastaralnih rokov za spolne zločine namreč lani ponovno odprli primer izpred desetletja, kjer se sumi portugalskega nogometnega superzvezdnika posilstva, kar Cristiano Ronaldo odločno zanika in prek odvetnikov zatrjuje, da je šlo za sporazumen spolni odnos.

"Ronaldo je vedno trdil, in to velja tudi danes, da je bilo vse, kar se je dogajalo v hotelu v Las Vegas leta 2009, vzajemno in naravno. Obenem ni presenečenje, da je bila najden DNK, ki ne pripada Mayorgejevi, kot tudi ne, da je policija kot del običajnega preiskovalnega postopka zahtevala preiskavo DNK-ja," je v izjavi dejal Ronaldov odvetnik Peter Christiansen.

Posilstvo prijavila, a ni razkrila storilca
Zdaj 34-letna Kathryn Mayorga trdi, da jo je Ronaldo po srečanju v nočnem klubu pozneje posilili v enem od hotelov v Las Vegasu 13. junija leta 2009. Naslednji dan je prijavila posilstvo mestni policiji, izveden je bil celoten postopek z zdravniškim pregledom in odvzemom DNK-ja. Vendar Mayorgova, ki je prepoznala Ronalda, takrat ni želela razkriti ne ime storilca ne kraja domnevnega zločina. Pozneje je prek odvetnikov stopila v stik z Ronaldovimi odvetniki in dosežena je bila zunajsodna poravnava, po kateri je Američanka dobila 325 tisoč evrov.

Po odpravi zastaralih rokov v povezavi s spolnimi zločini v zvezni državi Nevada in razmahu gibanja #MeToo je Mayorgova razkrila policiji ime osumljenca in prek odvetnice Leslie Stovall sprožila civilno tožbo proti nogometnemu superzvezdniku.

Še preden je Mayorgova šla v javnost, je Der Spiegel razkril Ronaldovo zunajsodno poravnavo z neimenovano Portugalko. Nato so novinarji nemškega tedna našli domnevno Portugalčevo žrtev, ki je razkrila še dodatne podrobnosti dogodka in potek dogovarjanja za poravnavo, ki pa v Nevadi ni zatezujoča za kazenski postopek, ki je stekel v zadnjih mesecih.