Erick Cabaco je že v 4. minuti načel mrežo Barcelone. Foto: Reuters
Erick Cabaco je že v 4. minuti načel mrežo Barcelone. Foto: Reuters

Trener Ernesto Valverde se je na stadionu Ciutat de Valencia odločil za številne rererviste. Lionel Messi, Gerard Pique, Ivan Rakitić, Luis Suarez in Jordi Alba sploh niso bili v kadru. To se je zelo poznalo in zmagovalci zadnjih štirih izvedb kraljevega pokala so se hitro znašli v težavah.

Sanjski štart Levanteja
Motivirani gostitelji so povedli že v 4. minuti, ko je Ruben Rochina s prostega strela z leve strani podal pred vrata, kjer je urugvajski branilec Erick Cabaco z glavo zatresel mrežo. Barcelona se nikakor ni uspela otresti pritiska in v 18. minuti je na semaforju pisalo 2:0.

Philippe Coutinho je precej izboljšal položaj Barcelone pred povratno tekmo. Foto: Reuters
Philippe Coutinho je precej izboljšal položaj Barcelone pred povratno tekmo. Foto: Reuters

Emmanuel Boateng je v kazenskem prostoru zaposlil Borjo Mayorala, ki si je naravnal žogo na desnico in jo med nogama Jeisona Murilla poslal mimo Jasperja Cillessena v mrežo. Gostje so skušali takoj odgvooriti, vendar je strela Ousmaneja Dembeleja in Malcoma obranil Aitor.

V drugem polčasu so vstopili Sergi Roberto, Clement Lenglet in Denis Suarez. Levante je imel lepo priložnost za 3:0, ko je rezervist Jose Luis Morales skušal z lobom ukaniti Cillessena, a je vratar Kataloncev žogo odbil prek vrat.

Coutinho zagotovil Barci pomemben gol v gosteh
Pet minut pred koncem je Denis Suarez prodrl v kazenski prostor, Coke pa ga je spotaknil. Coutinho je bil z desno nogo natančen z bele točke, vratar Aitor je bil malce prekratek. Izjemno pomemben zadetek pred povratno tekmo, ki bo naslednji četrtek na Camp Nouu. Barceloni zadostuje že zmaga z 1:0.

Osmina finala, prve tekme:
LEVANTE - BARCELONA 2:1 (2:0)
Cabaco 4., Mayoral 18.; Coutinho 85./11-m

Levante: Aitor, Cabaco, Postigo, Chema (69./Jason), Coke, Prcić, Campana, Simon, Rochina (75./Doukoure), E. Boateng (62./Morales), Mayoral.

Barcelona: Cillessen, Murillo, Busquets, Chumi (58./Lenglet), Nelson Semedo, Alena, Vidal, Miranda (46./Sergi Roberto), Malcom (67./D. Suarez), Dembele, Coutinho.

Sodnik: Ricardo de Burgos


ATHLETIC BILBAO - SEVILLA 1:3 (0:1)
San Jose 49.; Nolito 6., Silva 53., Ben Yedder 77.

BETIS - REAL SOCIEDAD 0:0

Odigrano v torek in sredo:
SPORTING GIJON
- VALENCIA 2:1 (1:1)
Noblejas 34., Blackman 79.; Parejo 45.

GIRONA - ATLETICO MADRID 1:1 (1:1)
Lozano 34.; Griezmann 9.
Oblak je sedel na klopi Atletica.

GETAFE - VALLADOLID 1:0 (0:0)
Angel 92.

VILLARREAL - ESPANYOL 2:2 (0:1)
Ekambi 85., Bacca 89.; Darder 15., A. Lopez 71.

REAL MADRID - LEGANES 3:0 (1:0)
Ramos 44./11-m, Vazquez 68., Junior Vinicius 77.

Povratne tekme bodo od 15. do 17. januarja.