Geraint Thomas je julija premagal Frooma na Touru. Foto: Reuters
Geraint Thomas je julija premagal Frooma na Touru. Foto: Reuters

33-letni Froome se je odločil, da bo izpustil letošnji italijanski krog in se bo v celoti usmeril na napad na peto rumeno majico na Dirki po Franciji. Pet zmag imajo v zgodovini Toura od leta 1903 naprej le Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault in Miguel Indurain. Sedemkrat zapored je bil najboljši Lance Armstrong (1999-2005), vendar so Američanu vse zmage odvzeli zaradi jemanja nedovoljenih poživil.

"Prihajam v položaj v karieri, ko začenjam sam pri sebi odpirati vprašanja, kakšno zapuščino želim pustiti za sabo in ali sem sposoben še petič osvojiti Tour ter postati del elite. Le četverici do zdaj je to uspelo, zato bi bilo nekaj čudovitega, če bi še meni," je dejal Froome.

Brailsford še vedno išče novega pokrovitelja po odhodu Skyja

Britanski medijski velikan Sky je napovedal, da se bo po sezoni 2019 umaknil iz vrhunskega kolesarskega športa. Sky je svojo kolesarsko ekipo zagnal leta 2010. Njihov glavni cilj je bil osvojiti Tour z britanskim kolesarjem. Velika želja se je uresničila že leta 2012 po zaslugi Bradleyja Wigginsa. Nove razsežnosti pa so se začele z obdobjem Chrisa Frooma, s katerim je Sky dosegel vrhunec v obdobju od leta 2013 do 2017. Froome je skupni zmagovalec Toura postal v letih 2013, 2015, 2016, 2017, ko je zmagal tudi na Vuelti, v letu 2018 je dobil Giro. Rumeno majico na lanskem Touru je v majici Skya osvojil Thomas.

Giro se bo začel 11. maja v Bologni, začetek Toura pa bo 6. julija v Bruslju.