David Planko je načel mrežo gostov z močnim strelom z leve strani na začetku druge tretjine. Foto: www.alesfevzer.com
David Planko je načel mrežo gostov z močnim strelom z leve strani na začetku druge tretjine. Foto: www.alesfevzer.com

Odločilni gol (pri izvajanju kazenskih strelov) je dosegel Armin Hofer s strelom pod prečko. V Tivoliju se je zbralo 1.330 gledalcev, kar je rekordni obisk sezone, če seveda ne štejemo večnih derbijev.

Zmaji blesteli v drugi tretjini
Olimpijo je z močnim strelom z leve strani v vodstvo popeljal David Planko v 22. minuti, prednost pa je sredi druge tretjine ob igralcu več in po lepi podaji kapetana Aleša Mušiča povišal Kristjan Čepon.

Izjemen prodor Oberraucha
Pustertal je v 50. minuti zmanjšal zaostanek prek Maxa Oberraucha, ki je ob igralcu manj izkoristil veliko napako Olimpijine obrambe. Sijajno je prodrl z desne strani in ukanil Žana Usa.

Sporno razveljavljen zadetek Rajsarja za 3:1
Ključen trenutek srečanja se je zgodil sedem minut in pol pred koncem tekme. Sašo Rajsar je po protinapadu spravil plošček mimo Furlonga v mrežo. Glavna sodnika sta si ogledala posnetek in presenetljivo razveljavila zadetek. Po tekmi sta pojasnila, da naj bi Rajsar stal v vratarjevem prostoru. Gostitelji so si po tekmi večkrat ogledali posnetek in bili so ogorčeni, saj je plošček že prečkal golovo črto, ko Rajsarja še ni bilo v vratarjevem prostoru. Zanimivo, da se nihče izmed gostov ni pritožil, ko je sodnik Gerald Podlesnik z roko signaliziral zadetek.

Niz Olimpijinih zmag je končan: vodilni Pustertal je v Tivoliju po kazenskih strelih zmagal z 2:3. Foto: www.alesfevzer.com
Niz Olimpijinih zmag je končan: vodilni Pustertal je v Tivoliju po kazenskih strelih zmagal z 2:3. Foto: www.alesfevzer.com

Virtala izsilil podaljšek
Pritisk Pustertala ob koncu je obrodil sadove, ob začetku 60. minute je z močnim strelom zadel Finec Teemu Virtala in izsilil podaljšek.

V petminutnem dodatku in igri tri na tri ni bilo odločitve, goste je reševal vratar Keith Colin Furlong, ki je bil v ospredju tudi pri kazenskih strelih, saj je ubranil poskusa Mušiča in Korena. Za Olimpijo je bil pri kazenskih strelih uspešen le Žan Jezovšek (v prvi seriji). Pri gostih sta bila natančna Oberrauch in Hofer, Us je bil obakrat nemočen.

Dva pretepa navdušila gledalce
Gledalce sta navdušila tudi dva pretepa. Ob koncu prve tretjine sta obračunala Miha Zajc in Alessio Piroso, v 39. minuti pa Žan Jezovšek in Danny Elliscasis. To je bil res pravi derbi najboljši ekip Alpske lige, ki je navdušil gledalce.

Prvi poraz po skoraj dveh mesecih
Niz enajstih zaporednih zmag Olimpije je tako končan, za uteho pa ostaja ena osvojena točka. Slovenske podprvake naslednja tekma v Alpski ligi čaka v četrtek, ko bodo gostovali pri Zell am Seeju. Zmaji niso okusili grenkobe poraze vse od 17. novembra v Lustenauu, a pretirano razočarani vseeno niso bili, saj je bil tekmec močan in ni zastonj z ogromno prednostjo na prvem mestu.

Vnuk: To je bil pravi spektakel
"To je bil spektakel v Tivoliju! Gledalci so res videli pravi hokej, lahko so uživali v pravi predstavi obeh ekip. Na koncu smo imeli malce smole. Dokazali smo, da bomo konkurenčni v boju za najvišja mesta. V podaljšku smo imeli dve izjemni priložnosti. Ne vem, zakaj so nam razveljavili gol za 3:1. Treba se je sprijazniti tudi s točko," je poudaril trener Jure Vnuk.

"Gledalci se vračajo v dvorano. Res se jih je zbralo veliko in to je nagrada za fante, ki že zgodaj zjutraj tečejo v Tivoliju in dvigujejo uteži. Tega javnost ne vidi," je dodal Vnuk, ki je bil zelo zadovoljen z disciplino v igri. Njegovi izbranci so se tudi odzvali na zelo ostro igro gostov iz Brunica.

Planko: Ustrašili smo se zmage
"V zadnji tretjini smo se malce ustrašili. Mislili smo, da smo že zmagali, ko je bilo 2:0. Po dolgem nizu zmag smo morda mislili, da smo boljši, kot pa smo v resnici. Mislim, da je bil to hokej iz spodnjega doma Lige Ebel. Lahko bi se kosali z ekipami z dna lestvice, s tistimi boljšimi pa vsekakor ne," je pojasnil branilec Planko.

Mušič: Preveč smo se potegnili v obrambno tretjino
Kapetan Mušič je imel v podaljšku na palici odločilni zadetek: "Dve tretjini smo bili veliko boljši tekmec, v zadnjih 20 minutah pa smo se preveč potegnili v obrambno tretjino. Pri zadetku za 2:1 nam nikakor ni uspelo priti iz tretjine. Na koncu tekme smo le še pošiljali ploščke stran od vrat, Pustertal je pritisnil in izsilil podaljšek. Preveč smo gledali na semafor in čakali na konec. V podaljšku sem zapravil lepo priložnost za zmago."

Zgodba v Tivoliju zastavljena pravilno
"Tekma je bila zares na visoki ravni. Zaslužili bi si vse tri točke. V športu se tudi taki porazi dogajajo. Dokazali smo, da delamo dobro, in verjamem, da bomo imeli znova niz zmag. Zgodba v Tivoliju je zastavljena pravilno. Pred dvema letoma smo zadnjič igrali Ligo Ebel, gledalcev je bilo le za vzorec. Tokrat je bila glavna tribuna polna. Veliko lažje je igrati, če imaš podporo s tribun," je razmišljal Mušič, ki je še dodal, da bi se Olimpija lahko kosala z Beljakom in Medveščakom, ki sta na dnu Lige Ebel. Zagrebčani bodo po letošnji sezoni zelo verjetno izstopili iz razširjenega avstrijskega prvenstva.

Jeseničani so v Selvi/Wolkensteinu zmagali s 5:6. Foto: Mitja Mestek
Jeseničani so v Selvi/Wolkensteinu zmagali s 5:6. Foto: Mitja Mestek

Jeseničani zadržali prednost štirih golov
Jeseniški hokejisti, ki jih je včeraj okrepil 26-letni kanadski branilec Mathieu Gagnon, so v Selvi premagali Gardeno s 5:6. Hat-trick je uspel Philippu Paradisu, ki je v osmi minuti tudi načel mrežo Gardene. Po njegovem zadetku v 34. minuti (podal je Kalan) so Jesenice povedle z 2:6, toda gostitelji so se prebudili in s tremi zaporednimi zadetki poskrbeli za razburljiv finiš, toda izid se v zadnjih enajstih minutah vendarle ni več spremenil.

Jeseničane zdaj čakata dva obračuna z mlado ekipo Red Bulla. V torek, 15. januarja, bodo gostovali v Salzburgu, štiri dni pozneje pa bo tekma v Podmežakli. Trener Marcel Rodman ima na voljo okrepljeno obrambo. Miha Pesjak je že zaigral, 26-letni in 98 kg težki Gagnon pa je izučeni branilec, ki je znan kot zelo robusten igralec. Nosil bo številko 75.

32. krog:
SŽ OLIMPIJA - PUSTERTAL
* 2:3 (0:0, 2:0, 0:2)
1.330; Planko 22., Čepon 30.; Oberrauch 49., Virtala 60.
* - po kazenskih strelih

GARDENA - SIJ ACRONI JESENICE
5:6 (1:2, 2:4, 2:0)
630; Sullmann Pilser 14., Demetz 33., 35., Pitschieler 41., Willeit 49.; Paradies 8., 14., 34., Brus 13., Stojan 31., Kalan 32.

BREGENZERWALD - KAC MLADI 5:2
FELDKIRCH - SALZBURG MLADI 0:7
MILANO - CORTINA 2:5
FASSA - RITTEN 0:10
KITZBÜHEL - LUSTENAU 6:4
ASIAGO - ZELL AM SEE 5:3

Lestvica:
PUSTERTAL             30 25  3  0  2 81
SŽ OLIMPIJA           28 19  2  1  6 62
RITTEN SPORT          28 20  1  0  7 62
LUSTENAU              29 18  2  2  7 60
---------------------------------------
SALZBURG MLADI        29 15  4  4  6 57
FELDKIRCH             30 17  1  3  9 56
ASIAGO                28 14  5  3  6 55
VIPITENO              29 12  3  6  8 48
CORTINA               30 12  4  3 11 47
SIJ ACRONI JESENICE   27 14  1  2 10 46
GARDENA               30 11  1  2 16 37
KITZBUHEL             29  9  2  1 17 32
---------------------------------------
ZELL AM SEE           32  7  3  3 19 30
BREGENZERWALD         28  6  1  3 18 23
KAC MLADI             29  5  1  0 23 17
MILANO                29  5  0  2 22 17
FASSA                 29  2  2  1 24 11