Johan verjame, da mu lahko prijateljev namig prinese še kako potreben denar. Foto: Žiga Gašperin
Johan verjame, da mu lahko prijateljev namig prinese še kako potreben denar. Foto: Žiga Gašperin
Namišljeni odgovor direktorju ob izgubi dela. Foto: Žiga Gašperin

za najboljši film, montažo, najboljšo glavno in stransko moško vlogo, se bo predstavil na mednarodnem televizijskem festivalu v črnogorskem Baru.

Festival bo potekal med 22. in 26. oktobrom, Hvala za Sunderland pa je sprejet v tekmovalno sekcijo televizijskih celovečercev.

Glavnemu junaku filma Johanu (Gregor Baković) gre vse narobe, vendar pa kljub temu verjame, da se mu bo življenje spremenilo. Življenje se Johanu sicer res spremeni, vendar na slabše: izgubi službo, zaplete se v dodatne finančne težave, zapusti ga žena Sabina (Tanja Ribič) … Življenje se mu dokončno pokaže kot nesmiselno, ko v časopisu prebere intervju z bodočo estradno zvezdnico, ki se pritožuje, kako je preobremenjena s snemanji, kosili in s sprehodi s psom. Johan se odloči, da bo svojemu življenju naredil konec, vendar se tudi to dejanje obupa obrne drugače, kot je načrtoval.

Ob Gregorju Bakoviću in Tanji Ribič v filmu igrajo še Jernej Kuntner (Johanov prijatelj Janez), Eva Derganc (mlada pevka Viktorija), Primož Petkovšek (Viktorijin menedžer), Rafael Vončina (frizer Sandro), Štefka Drolc (Sabinina mama Magda), Martin Srebotnjak (Bojan) in v eni svojih zadnjih vlog na platnu Polde Bibič (Bojanov oče).

Film bomo slovenskemu televizijskemu občinstvu premierno prikazali v sredo, 6. novembra 2013, na 1. programu TV Slovenija.