Konvencija Katedrala svobode je bila zaprta za javnost. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Konvencija Katedrala svobode je bila zaprta za javnost. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Želijo si zvišati raven komuniciranja v politiki in kulturi, je za Slovensko tiskovno agencijo povedal Dimitrij Rupel. "Ustanovili naj bi nekakšen think tank, organizacijo za premišljevanje o politiki in za podajanje pobud v politiki," je pojasnil. "Morali pa bomo odgovoriti tudi na vprašanje, ali Slovenija prenese še eno stranko oziroma ali je ta potrebna," je dodal. Sam meni, da je.

Vendar bodo morali po njegovih besedah svojo pobudo zaupati mlajšim kolegom. "Nekateri kolegi, ki imajo za sabo že daljšo kilometrino, najbrž niso pripravljeni nastopati na javnih zborovanjih ali lepiti plakatov," je ocenil.

Foto: Spletna stran Katedrale svobode
Foto: Spletna stran Katedrale svobode

Menijo, da zdajšnja vlada ni kompetentna. "Morda bomo celo dobronamerni in bomo vladi dali kakšen dober nasvet," je povedal.
Vlada pod vodstvom Marjana Šarca po njegovih besedah "ponavlja napake iz Jugoslavije". "Sovraži zasebno šolstvo in zdravstvo, sovraži kakršne koli pobude, vsepovsod rine naprej samo sebi zveste ljudi," je ocenil.

Med pobudniki konvencije so poleg Rupla še Peter Jambrek, Romana Jordan, Majda Pučnik Rudl, Tomaž Zalaznik, Matej Avbelj in Jure Zupan.