Lutka s podobo glasbenika Nicka Cava je bila ena izmed prvih
Lutka s podobo glasbenika Nicka Cava je bila ena izmed prvih "zvezdniških lutk", ki jih je zašila Tina, in je po njej še vedno največ povpraševanja. Foto: Katja Štok

Tina Renko je bila kot izobražena humanistka nezaposljiv kader, ki se je po tečaju šivanja izurila v pravo umetnico oblikovanja lutk. Profesorica sociologije in umetnostne zgodovine, ki nikakor ni mogla dobiti službe, se je zgolj slučajno pred štirimi leti udeležila šiviljske delavnice, ki jo je pripravila njena prijateljica. Ob koncu istega leta so nastale Mimme, lutke, kakršne smo imeli vsi otroci osemdesetih let prejšnjega stoletja, tiste z veliko skuštrano glavo in mehkimi bingljajočimi udi.

NAGRADA: ki jo podarja trgovina Farbarela (velja le za 19. december)

Vprašanje: O upodobitvi katere slovenske glasbenice razmišlja Tina Renko?

Odgovor z osebnimi podatki pošljite na: lepota.bivanja@rtvslo.si

Po skrbni preučitvi svoje "žrtve", sledi skica na papirju, izbor blaga, krojenje, izris s šablonami in izrez z laserjem. Na Premu pri Ilirski Bistrici so tako v obliki zašitega portreta zaživeli Igor Vidmar, Milan Fras (Laibach), Tadej Košir (Muff), pa Billy Idol, Michael Jackson, David Bowie, Questlove, John Lennon, Patti Smith in tudi sama Tina Renko.

S Tino smo se pogovarjali septembra, celoten pogovor lahko preberete tukaj.


* Med prispelimi naslovi bomo izžrebali nagrajenca in ga o tem tudi obvestili. Splošne pogoje za izvedbo nagradne igre si lahko preberete tukaj.