Amelia - naj sprejme dvomljiva pravila igre ali ne? Foto: Peter Hvalica
Amelia - naj sprejme dvomljiva pravila igre ali ne? Foto: Peter Hvalica

Podiplomska študentka filmske režije Maja Prettner se predstavlja z Limonado. Upokojenec Tone ne skriva, da nadzoruje vsak korak, premik in šum stanovalcev v bloku, v katerem živi. Z okna zraven vhoda nadzoruje vse prihode in odhode, ko ne tiči na oknu, pa prisluškuje pri vhodnih vratih. Vse dogajanje zabeleži na svoj diktafon. V bloku vse poteka po ustaljenem redu, dokler se v blok ne priseli nova stanovalka Milena. In začnejo se Tonetovi nerodni poskusi navezovanja stika.

Vse podrobnosti o filmih preberite tukaj.

Maja Prelog je posnela kratki igrani film Divji vzhod, ki ga opisuje takole: "Piaggio Ciao, marihuana, stara koka-dobra supa, test nosečnosti, naočala, tema majkemi, Zgembo, mrtev pes, Sinan Sakič in NINDŽA! Mineštra vseh minešter! Bon appetit!" Nikolaj Vodošek se predstavlja s kratkim igranim filmom Messi se je poškodoval: "Milena ima problem. Probleme. Jože navija za Barcelono. V filmu igra Tina Gorenjak. In Martin Srebotnjak. To ni komedija."

Kratki igrani film Maks ("Jz grem k babici. Tko sm se odloču in grem. Adijo.") je avtorsko delo Sare Kern, Blaž Završnik pa je posnel Amelio: zgodbo o romunski najstnici, ki se pridruži organiziranim beračem v iskanju boljšega življenja. Ko pa s skupino začne svoje popotovanje v Sloveniji, je postavljena pred težko odločitev, ali naj sprejme dvomljiva pravila igre ali ne.