Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki - #MMCTeden

Drugo - Arhiv

Zgodba o klopeh in ljudeh: urbanistični podvig, ki povezuje Mariborčane

Društvo Zgodba o klopeh in ljudeh v Mariboru od leta 2015 postavlja unikatne klopi, ki so popestrile že marsikateri, doslej morda skriti kotiček mesta. Tako želijo znova oživiti javni prostor in spodbuditi povezovanje ljudi.

Modri osliček Ariol odpira festival Bobri

S prvimi delavnicami, filmi in gledališkimi predstavami se začenja 11. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.

Lendavska kandidatura za prestolnico kulture se zapleta

Programski svet, ki pripravlja kandidaturo Lendave za evropsko prestolnico kulture leta 2025, sta po zamenjavi na županskem stolčku zapustila najvplivnejša moža ‒ Mitja Čander in Aleš Šteger.

Jubilejno "osveženi" Tintin v Kongu: zaradi rasizma neprimerna izbira?

Ob 90-letnici stripovskega junaka Tintina so založniki za digitalizacijo izbrali prav sporno kongovsko dogodivščino, ki del javnosti že nekaj časa razburja zaradi rasističnih elementov.

Mozartova hiša in Freudov muzej zanimata vse več obiskovalcev Dunaja

V Mozartovi hiši in v Muzeju Sigmunda Freuda na Dunaju so imeli lani rekordno število obiskovalcev.

Kaj je seks? Alenka Zupančič na Filozofskem teatru v Zagrebu na temo spolnosti.

Na nocojšnjem in tudi prvem letošnjem večeru Filozofskega teatra bodo v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu gostili slovensko filozofinjo Alenko Zupančič, ki bo v svojem predavanju spregovorila predvsem na temo svoje zadnje knjige Kaj je seks?.

Disident in dentofit. Moja udeležba v študentskem gibanju 1968–1972

V stari Sloveniji (1945–1991) je imela družbena paranoja izvršilni organ, ki se mu je reklo Udba (izpeljano iz srbske kratice UDB za Upravu državne bezbednosti).

Servis za ustvarjalce: odgovor na izzive fleksibilizacije in prekarizacije dela

Društvo Asociacija in kreativni center Poligon razvijata Servis za ustvarjalce, namenjen samozaposlenim na področju kulture in kreativnih industrij.

Velika Prešernova nagrajenca sta Filip Robar Dorin in Bjanka Adžić Ursulov

Prešernovi nagradi za življenjsko delo letos prejmeta kostumografka in scenografka Bjanka Adžić Ursulov ter režiser in scenarist Filip Robar Dorin.

Razstava o pionirjih simultanega tolmačenja na nürnberških procesih

Konsekutivno tolmačenje je bilo izredno zamudno, enako pa je veljalo za tehniko "naknadnega simultanega tolmačenja", zato ti dve tehniki za nürnberške procese nista bili primerni.

Vplivi hladnovojne propagande na sodobne interpretacije študentskih gibanj leta 1968

V prispevku bom obravnaval dve temi na dveh ravneh. Na prvi ravni se bom ukvarjal s politično levico leta 1968.

Naval jugonostalgije: Titov kip spet sredi Podgorice, nekoč Titograda

V črnogorski prestolnici Podgorica so pred kratkim odkrili bronast kip nekdanjega jugoslovanskega vodje Josipa Broza - Tita, 70 let staro delo velikega hrvaškega kiparja Antuna Augustinčića.

V Arboretumu bi na novo postavili Souvanov dvorec: "To je naša dolgoletna želja in dolžnost"

Arboretum Volčji Potok danes obiskovalce privablja predvsem s svojimi parkovnimi ureditvami, vodstvo pa razmišlja tudi o rekonstrukciji leta 1944 požganega Souvanovega dvorca.

Asociacija: "Nekatera določila enoletnih projektnih razpisov zavirajo razvoj neodvisne produkcije"

Po mnenju društva Asociacija nekatera določila glede enoletnih projektnih razpisov ministrstva za kulturo zavirajo razvoj neodvisne kulturnoumetniške produkcije. Na ministrstvu odziv razumejo kot prispevek k dialogu o spremembah na tem področju.

Sočasnost ali interakcija?

Kristin Ross si v svoji knjigi Maj 68 in njegovo posmrtno življenje prizadeva upreti hegemonistični interpretaciji študentskega upora v Franciji kot pretežno generacijskem pojavu, omejenem na ...

Uhani – džezvice, ki iz Ljubljane romajo na sarajevsko Baščaršijo

Anto Bartulović je mali veliki človek – iznajditelj, umetnik, obrtnik, predvsem pa humanist. V Ljubljani ga najdete v mirnem kotičku Rožne doline, ob potoku Glinščica, kjer ima majhno delavnico.

Prve poteze ministra za kulturo

Za ministrom za kulturo Dejanom Prešičkom so prvi meseci delovanja. Seznanil se je z razmerami na ministrstvu, začutil svoj položaj v vladi in naredil nekaj prvih potez.

"Kritična sem do reprodukcij brez omejitev – naj se številči, podpisuje"

"Velikokrat pravim, da ne morem spremeniti sveta, lahko pa vplivam na svoje mikrookolje," pove Piera Ravnikar, ki je pred letom dni ob zavedanju, da jo čaka težka pot, v Ljubljani odprla zasebno ...

Kulturno ministrstvo poziva k imenovanju nevladnikov v dialoško skupino

Ministrstvo za kulturo je objavilo obvestilo o pozivu nevladnim organizacijam v kulturi za imenovanje predstavnikov v delovno skupino za trajni dialog s temi organizacijami.

Kulturno obarvan vstop v novo leto: kaj bodo na silvestrovo prinesli gledališča in kinodvorane?

Vstop v najdaljšo noč v letu je spet mogoče preživeti v družbi umetnosti. Silvestrske predstave ponujajo tako gledališke hiše kot tudi kinodvorane po vseh državi. Nekaj predstav je sicer že razprodanih, za večino pa so vstopnice vendarle še na voljo.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...