Igor Vidmar Foto: Bobo
Igor Vidmar Foto: Bobo

A za kaj? Jasno: naokrog nacionalizmi, orbanizmi, na ulicah populistični protesti, pri nas stabilnost in mir. Drugod ksenofobija, celo na oblasti, pri nas nasprotno, ne le ekonomsko in, še kakšno suverenost, skoraj vse starodavne nacionalne ponose: Elan, Radensko, Kolinsko, jeklarne, banke in hotele smo prodali ksenosom, na tuje, stran od domačijskih zdrah in pohlepa! In to še traja.

In glejte, nad povišanjem minimalne plače se niso pritoževali ksenosi, tuji lastniki, ampak domači biznismeni. Našemu največjemu darilu deželi Napoleona, Teš 6, pa je botroval sam tedanji vrh in smo ga ponovno izvolili! Ali ni to že ksenofilija?

Seveda, saj javno mnenje krojijo proevropski in ameriški, socialno-tržno občutljivi mediji. Vodilno tiskano glasilo kapitala se npr. imenuje Delo!

Temu izvrstnemu stanju vedno znova prikimava, poleg predsednika države, tudi najvišje, ustavno sodišče, nazadnje z razsodbo, da je omejevanje svobodne porabe dobičkov koncesionarjev v zdravstvu neustavno.

S tem bo močno okrepilo svobodno podjetnost, ta najboljši lek za stare socialistične razvade in čakalne vrste.

Torej populizem pri nas ni potreben, itak ni pravi upor, kot pojasnjuje evro-slovenski elitni strokovnjak, ampak je le manipulacija ponižanih in razžaljenih, teh pa pri nas skoraj ni. No, le kakih 9 odstotkov volivcev Levice.

Sistem torej deluje, tudi pravniška država deluje, če imate dovolj sredstev. Kdor jih nima, pa je deležen visokega humanizma izvrševanja kazni, kot pravkar v koprskih zaporih.

Tujima begavčkoma so bile na voljo žimnice, da se ja ne bi poškodovala na rezilni žici! Ko bodo nevladne organizacije namestile žimnice še ob žici na južnih mejah, se bomo pa res lahko strinjali s srednje-levimi dr. Panglossi: Živimo v najboljšem od možnih svetov.

Lahko noč in srečno.