Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

Dva uslužbenca zapora sta umrla v streljanju, je za AFP povedal vir in dodal, da so se napadalci s prizorišča odpeljali v dveh terenskih vozilih. Enega so pozneje našli zoglenelega.

Še trije policisti so huje ranjeni.

Napad, ki naj bi ga izvedla skupina kriminalcev, se je zgodil okoli 11. ure po krajevnem času na cesti v kraju Incarville v bližini Rouena, od koder naj bi zapornika prevažali v kraj Evreux, slabih 70 kilometrov južneje. V streljanju naj bi bil ranjen tudi eden od napadalcev.

30-letnega zapornika Mohameda Amro so prejšnji teden obsodili zaradi ropa, obtožen pa je tudi ugrabitve s smrtnim izidom.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je obljubil, da bodo naredili vse, da najdejo odgovorne. Podobno je sporočil pravosodni minister Eric Dupond-Moretti.

"Vse sile bomo uprli v to, da bi našli storilce tega podlega zločina. To so ljudje, za katere življenje ni vredno nič. Ujeli jih bomo, jim sodili in kaznovali v skladu z naravo njihovega zločina," je še povedal minister in poudaril, da so zadnjo nasilno smrt uslužbencev zapora zapisali leta 1992.

V Franciji napad na zaporniški kombi