Najboljši tenisači po koncu tekmovanja. Foto: ZŠIS-SPK
Najboljši tenisači po koncu tekmovanja. Foto: ZŠIS-SPK

Na mednarodnem teniškem turnirju gluhih v Murski Soboti, ki je že drugič gostil najboljše igralke in igralce s celega sveta, se je pomerilo 15 igralcev in 11 igralk, po oceni številnih pa je bil najmočnejši tovrstni turnir v letošnjem letu za gluhe tenisače. Med nastopajočimi je bil tudi Marino Kegl, ki je v minulem mesecu dosegel izjemen uspeh in se povzpel na 2. mesto na svetovni lestvici.

Marino Kegl je na turnirju v Franciji konec februarja prišel do finala, ki ga je moral predati zaradi poškodbe, je pa bil zmagovalec v dvojicah. Na turnirju na Poljskem je bil minuli mesec tretji v posamični konkurenci.

Marino Kegl je v Murski Soboti zasedel 2. mesto

"V Murski Soboti smo uspešno končali turnir Slovenia Deaf Open 2024. V finalu sem izgubil proti Prithviju Sekharu iz Indije. V drugem setu je bil enostavno boljši od mene. V svetovni teniški eliti gluhih, ki je te dni bivala v moji Murski Soboti, je biti drugi velik uspeh. Zadovoljen sem z igro, pa tudi gledalci so uživali v vrhunskem tenisu. V ženski konkurenci finala ni bilo, saj se je Eva Flierko iz Ukrajine poškodovala in predala dvoboj. Iskrena hvala županu Mestne občine Murska Sobota mag. Damjanu Anželju, ki me je ves čas spodbujal. To mi veliko pomeni! Mestna občina Murska Sobota bo naš turnir podprla tudi prihodnje leto. Zelo sem ponosen na to! Hvala vsem: MOMS, ŠZGS, Radenski, Osteriji, TK Murska Sobota, Hotelu Zvezda in vsem, ki ste sodelovali pri izvedbi turnirja se iskreno zahvaljujem!" je po tekmovanju zapisal Marino Kegl.

Murskosoboški turnir je bil za Marina tudi izvrstna priprava na evropsko prvenstvo, ki ga v Avstriji čaka po 15. juniju.