Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

Svet Kanada v pomanjkanju delovne sile vabi 1,5 milijona priseljencev ─ pa je na to pripravljena?

18.05.2023

Kanada je konec lanskega leta razkrila velikopotezni načrt, ki je presenetil številne – do leta 2025 želi privabiti 1,5 milijona priseljencev. Razlog ni človekoljubne narave, saj državi kronično primanjkuje delovne sile.

Popkultura 25 let od Esmeralde in kako so telenovele zasvojile svet

05.05.2023

"Esmeralda, v tvojih očeh sta noč in dan eno. Esmeralda, cvet podeželja, gledaš me s svetlobo srca," gruli Javier Rodrigues v naslovni pesmi mehiške telenovele o slepem dekletu, ki je do danes pri nas po priljubljenosti ni prekosila nobena.

Ture avanture V "sidrerijah", kjer bije baskovsko srce, jabolčni mošt pa teče v potokih

29.04.2023

Baskija je sinonimna z jabolčnim moštom oz. sagardoo, kot mu pravijo tu. Sidra po špansko. V pintxo barih, baskovski različici tapas barov, ga točijo z eno samo zverzirano potezo z višine, da polni kozarec kot moten jantarni slap.

Kulinarika Mesarki, ki sta prodrli v moškem poklicu: "Najine sanje so odreti celo žival"

25.04.2023

Mesarki iz St. John'sa. Bodimo iskreni, pritegne bolj kot pridelovalki repe ali keramičarki ali kateremu koli poklicu že želite te dni dodati žensko obliko, da bi bili bolj v koraku s časom.

ZDA Je Bidnova politika priseljevanja zgolj kopija Trumpove z mehkejšo retoriko?

16.04.2023

Ko je bil v Beli hiši Donald Trump, so imeli demokrati in mediji veliko povedati o kruti politiki priseljevanja in dogajanju na ameriško-mehiški meji. O otrocih v kletkah, ločevanju otrok od staršev in reki prebežnikov, ustavljenih na meji.

Kulinarika Asador Etxebarri – restavracija z najtežje dosegljivo rezervacijo (in najdaljšim kosilom)

06.04.2023

Za mizo na terasi so nas posedli ob 13.00, ko je februarsko sonce oblivalo vasico Axpe ob vznožju pogorja Aramotz z zlato svetlobo. Iz restavracije smo po zadnji sladici odkorakali ob 20.00.

Ture avanture Gastronomski avanturizem v Hongkongu: v iskanju prave kačje juhe

01.04.2023

"Mislil sem vas peljati na pravo kačjo juho za zajtrk, ampak se mi je zdelo, da bi lahko bilo to za koga preveč radikalno?" skomigne Ricardo Chaneton, venezuelski kuhar, ki zadnja leta dela v Hongkongu.

Norbert Niederkofler Kuhar, ki je skuhal goro, zdaj pa gradi trajnostno mesto v Savdski Arabiji

18.03.2023

Trajnost. Morda najbolj zlorabljena beseda v restavracijskem poslu zadnjih let. Kuharski mojstri radi opletajo z njo, a Norbert Niederkofler je bil tisti, ki je dejansko sprožil mini revolucijo in postal znan kot chef, ki je "skuhal goro".

Operacija Sponka Kako so ZDA s pomočjo nacističnih znanstvenikov zgradile svoj vesoljski program

15.03.2023

Ameriška vlada je neposredno po drugi svetovni vojni izvajala vrsto tajnih programov. Eden bolj razvpitih je bil operacija Sponka, v sklopu katere je zatočišče v ZDA našlo na stotine znanstvenikov in inženirjev nacistične Nemčije.

Ture avanture Onkraj kaviarja, tartufov in zlata – kako so Emirati postali gastronomska destinacija

13.03.2023

Združeni arabski emirati, predvsem Dubaj, veljajo za eno najbolj plehkih destinacij – a so hkrati tudi ena najkompleksnejših, kjer gastronomska scena raste z astronomsko hitrostjo.

Ture avanture V najbolj razvpitem klubu na svetu: kar se zgodi v Berghainu, ostane v Berghainu

22.02.2023

Že samo napotki, kako se vesti, preden vstopite v Berghain, so izčrpni. Ne vedi se kot turist, če imaš mamila, jih skrij v nedrček, za pijačo imej s seboj samo gotovino, torbico odloži v garderobi, obleci se v črno – če se sploh oblečeš.

Kulinarika Iz Posočja in z ljubljanske tržnice na mizo - Ana Roš v prestolnici odprla svoj pop-up bistro

04.02.2023

Ana Roš pospešeno širi svoj posel v prestolnici - po pekarni Ani se je zdaj v hotelu Slon odprl še pop-up bistro Ana in Slon, nekakšna uvertura pred pomladnim odprtjem bistroja Ana v Knafljevem prehodu.

Stran 6 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov